Pečený pór s kimchi a lieskovcami

Michal Kordoš je šéfkuchár, ktorý pracoval s tými najlepšími kuchármi v Dánsku, Francúzsku, na Islande a Slovensku. Bol prvým slovenským stážistom v Nome svojho času najlepšej reštaurácii sveta, ktorá sa nachádza v Kodani. Michal vám ukáže ako si môžete doma pripraviť krásne a chutné jedlo Pečený pórik s kimchi emulziou a lieskovcami. Ingrediencie na 4 porcie 4 póriky100 g masla100 g kimchi (aj so šťavou)2 mrkvy s vňaťou1 žĺtko1 čl gochujang pasty (alebo siracha)Hrsť lieskovcovHrsť mätySoľMed Postup Póriky tak ako sú, v celku ogrilujeme do hneda — ideálne pomaly, aby sa vnútro stihlo pekne uvariť do mäkka.Zatiaľ si pripravíme emulziu — maslo prepražíme, pravidelne odoberáme penu, až vznikne orieškové maslo, ktoré má hnedú farbu a až karamelovú arómu. Ešte horúce ho prilievame do žĺtka za pomoci metličky. Následne dochutíme trochou kimchi šťavy, medu, soli a gochujang pasty.Lieskovce na sucho na miernom plameni opražíme — nesmú sa pripáliť.Pórik zbavíme spálenej vrstvy, ostane mäkké vnútro.Pórik prekrojíme, vrstvíme s na jemno nasekaným kimchi a čerstvou mrkvou, prelejeme emulziou. Posypeme lieskovcami, čerstvou mätou a mrkvovou vňaťou. Dobrú chuť! Video recept a rozhovor s Michalom si môžete pozrieť v našom vlogu. The post Pečený pór s kimchi a lieskovcami appeared first on Tupperware.

prejsť na článok

Pečený ananás v lievancovom cestíčku od Anees

Pečený ananás v lievancovom cestíčku Čo potrebujeme ? jeden menší ananás 125 ml mandľového mlieka 1 pl sirupu agáve 1 pl kokosového oleja z mladých kokosov 1 čl jablčného octu 90 g špaldovej múky 20 g ovsenej múky 20 g Čítať viac

prejsť na článok

Pečený čaj recept

Poznáte to? Na záhrade ešte dozrieva nejaké to ovocie, ale už ho nie je dosť z jedného druhu na to, aby ste z neho spravili jednodruhový džem? Pripravte si domáci pečený čaj! Zužitkujete zvyšky ovocia a s minimom námahy pripravíte pečený čaj sladkú maškr

prejsť na článok

Nedeľný brunch v reštaurácii Hradná 10. 9. 2023

Každú nedeľu! Hradná sa vracia k nedeľným brunchom, ktoré boli neoddeliteľnou súčasťou reštaurácie dlhé roky. Užiť si nedeľné dopoludnie v pokoji s rodinou a potom sa vybrať na vynikajúce jedlo, ktoré pre vás niekto iný s láskou pripraví a vychutnať si

prejsť na článok

Za „Áziou“ do Ivanky, alebo také trochu iné bistro

Suši a ázijská kuchyňa si u nás už pred rokmi získali svojich priaznivcov a potešiteľné je, že pribúda reštaurácií, kde ich vedia urobiť na naozaj dobrej úrovni. A ešte lepšie je, že za týmto typom jedla netreba ísť do veľkých miest, ale už sú aj podniky

prejsť na článok

28. 9. Brunch s umelcom / Stanislav Ondruš

BRUNCH S UMELCOM / Stanislav Ondruš sa uskutoční v sobotu 28. 9. 2024 o 11:00 hod. Brunchom bude sprevádzať kurátorka a galeristka Zuzana Danková.Tešíme sa na Vás!Náš pravidelný event Brunch s umelcom je podujatie, na ktorom pri posedení a dobrej káve pr

prejsť na článok