Mäspoma.sk | Slovenský výrobca korenín

Koreniny, koreniace zmesi a mäsový pomocný materiál od značky Mäspoma. Vyrobené na Slovensku.

prejsť na web

Pečený čaj recept

Poznáte to? Na záhrade ešte dozrieva nejaké to ovocie, ale už ho nie je dosť z jedného druhu na to, aby ste z neho spravili jednodruhový džem? Pripravte si domáci pečený čaj! Zužitkujete zvyšky ovocia a s minimom námahy pripravíte pečený čaj sladkú maškr

prejsť na článok

Zavárané hrušky Recept

S nástupom jesene prichádzajú pri spracovaní ovocia na rad aj hrušky, ktoré sú v našom podnebnom pásme veľmi typickým ovocným druhom. Charakteristická chuť hrušiek sa preto často prenáša aj do typických jesenných koláčov a jedál. Hrušky obsahujú veľké mno

prejsť na článok

Zaváraná cvikla – najlepšie recepty

Zaváraná cvikla patrí spolu so zaváranými uhorkami k evergreenom slovenskej kuchyne. A niet sa čo čudovať, pretože už naše staré mamy vedeli, aké skvelé účinky na naše zdravie má cvikla, inak nazývaná aj červená repa. Cvikla je vynikajúcim zdrojom vitamín

prejsť na článok

Ako zavárať: Je potrebná sterilizácia ovocia a zeleniny pri zaváraní?

Ako zavárať? Ako si správne pripraviť na zimu zásoby plné vitamínov? Existujú dva spôsoby zavárania so sterilizáciou a bez sterilizácie. Oba majú svoje výhody, ale aj nevýhody. Ktorú z týchto dvoch možností uprednostníte vy? Čo je to sterilizácia Steril

prejsť na článok

Zapekaná cuketa v paradajkovej omáčke

Zapekaná cuketa v paradajkovej omáčke 3 4 porcie, príprava 20 minút, zapekanie 20 30 minút 3 stredne veľké cukety 200 g ricotty alebo hrudkového tvarohu 2 kúsky mozzrelly v náleve 1 vajce 1 ČL granulovaného cesnaku Mäspoma 1 ČL sušenej bazalky Mäspoma

prejsť na článok

Mäspoma v odbornom časopise Maso 4/2023

Zaujíma vás, ako funguje výroba korenín v našom závode v Dvoroch na Žitavou, čo všetko Mäspoma vyrába a aké plány má na nasledujúce roky? Prečítajte si článok z pera Doc. MVDr. Josefa Kameníka, Csc., MBA z Fakulty veterinárnej hygieny a ekológie Veterinár

prejsť na článok

Domáci černicový džem – recept

Pripraviť si domáci černicový džem je jeden z najobľúbenejších spôsobov ako spracovať černice. Černice sú plody pomerne nenáročnej rastliny ostružiny černicovej. Rastú na okrajoch lesov, ale aj v mnohých záhradách. Napriek množstvu tŕňov, ktorými sú rastl

prejsť na článok

Chrumkavé zavárané uhorky overený recept

Zavárané uhorky Zavárané uhorky sú nesmrteľnou klasikou v slovenskej kuchyni, priam neoddeliteľná súčasť mnohých receptov našich mám a starých mám. Aj keď sa podávali len ako príloha, niektoré si bez tejto prílohy nevieme ani predstaviť. V dnešnej dobe

prejsť na článok

Mäspoma v časopise Forbes

Júnové číslo časopisu Forbes (06/2023) sa intenzívne venuje slovenským rodinným firmám. Na Slovensku ich nie je málo, mnoho z nich vzniklo krátko po revolúcii a má tak za sebou už viac ako 30 rokov existencie a skúseností. Keď v roku 1991 Ján Kolesár star

prejsť na článok

Pikantný chilli dip

Pikantný chilli dip INGREDIENCIE 5 g koreniacej zmesi Dip Chilli 100 g jogurtu / kyslej smotany POSTUP: Koreniacu zmes Dip Chilli zmiešajte s jogurtom alebo kyslou smotanou a dobre premiešajte. Podávajte

prejsť na článok