Prebraté zo zdroja: pluska.sk Nechutí nám alebo je drahé? V každom prípade sa na Slovensku vyrába i pije čoraz menej piva. Kým v roku 2002 vyrobili slovenské pivovary 4,85 milióna hektolitrov piva, v minulom roku to bolo už len 3,265 m i l i ó n a hektolitrov, čo znamená pokles o celú tretinu.
Prebraté zo zdroja: tyzden.sk Ak sa nejaký váš známy zasníva pri slove Brusel, neľakajte sa. Nemusí to byť hneď vybíjaný byrokrat, len obyčajný labužník. Toto mesto má viac reštaurácií s michelinskou hviezdou ako Paríž a v krčmách najlepšie pivo na svet
prejsť na článokPrebraté zo zdroja: Trnavské noviny, str. 13 Chlieb je základ života, pivo je život sám– hovorí anglické príslovie. Nemci, rovnako veľkí pivári, zase vravia –Vo víne je pravda, v pive je sila a vo vode sú baktérie. Skutočne. Pivo je nápoj, ktorý je sám
prejsť na článokPrebraté zo zdroja: zilina.sme.sk Pivo obľubuje už dlhé roky. Pre nespokojnosť so súčasnou ponukou sa rozhodol vyskúšať domáce varenie. Venuje sa mu pol roka a stále sa snaží objavovať nové obzory. O pive a jeho príprave rozpráva Jozef Lednický (23).
prejsť na článokPrebraté zo zdroja: hnonline.sk Pivo v európskej kultúre nikdy nebolo nektárom bohov. Napriek tomu, či možno práve preto, si ho tu bežný pospolitý ľud vychutnával odnepamäti. Niektorí bádatelia dokonca usudzujú, že technológiu výroby piva, alebo aspoň jeh
prejsť na článokPivo si nachádza svoje pevné miesto aj v slovenských kuchyniach. Čoraz častejšie ho laici aj profesionálni kuchári využívajú na spestrenie jedál a chutí na tanieri. Rôzne druhy piva sa tak stávajú nielen príjemným spoločníkom jedla, ale priamo jeho súčasť
prejsť na článok