Prečo je extra panenský olivový olej výnimočný

Extra panenský olivový olej je známy už veľmi veľa rokov, dokonca sa objavuje a spomína už v dávnej gréckej mytológii. Hlavnou a dôležitou správou pre vás je to, že je nesmierne zdravý. Bežné využitie olivového oleja je prevažne v kuchyni. Avšak v poslednej dobe začína mať využitie aj mimo nej, napríklad aj v kúpeľni. Je dokázané, že olivový olej je dobrý nie iba z vnútra tela, ale pomôcť dokáže aj zvonka. Je to nesmierne vzácna vlastnosť tohto oleja. odstraňujú prebytok cholesterolu v krvi regulujú krvný tlak sú bohatým zdrojom vlákniny sú dôležitým zdrojom vitamínu E pôsobia ako antioxidant, ochraňujú bunky znižujú účinky degeneratívnych chorôb ako napr. Alzheimerova choroba, zhubných a nezhubných nádorov, ale aj iných ochorení, ako je napr. ochorenie kŕčových žíl pôsobia preventívne proti krvným zrazeninám pôsobia preventívne proti chudokrvnosti zvyšujú plodnosť a pôsobia priaznivo na reprodukčný systém zohrávajú dôležitú úlohu v ochrane imunitného systému hlavne počas oxidačného stresu a chronických vírusových ochorení sú bohaté na minerály ako draslík, horčík, železo, jód obsahujú kyselinu olejovú, ktorá je prospešná pre srdce obsahujú polyfenoly, ktoré znižujú oxidačný stres v mozgu. Denná porcia olív pomáha zlepšiť pamäť až o 25% konzumácia olív zlepšuje vzhľad vrások až o 20%, pretože obsahujú kyselinu olejovú, ktorá udržuje pokožku zdravú a hebkú The post Prečo je extra panenský olivový olej výnimočný appeared first on Chutné a zdravé potraviny- extra panenský olivoý olej, balsamico, koreniny..

prejsť na článok

Nezabúdajte na olivy (a panenský olivový olej)

Olivy sa často uvádzajú v zoznamoch najzdravších potravín. Napriek tomu ich na stoloch slovenských domácností nájdete málokedy, a panenský olivový olej mnohí Slováci nikdy neochutnali. Prečo sú olivy také dôležité pre naše zdravie?

prejsť na článok

Prečo používať kokosový olej

Ak ste ešte nemali príležitosť vyskúšať kokosový olej osobne, ale zvažujete to, tak necúvnite, kokosový olej za to stojí. Na rozdiel od iných nasýtených tukov, kokosový olej neobsahuje žiadne trans-mastné kyseliny. Navyše kokosový olej pri zohrievaní nezo

prejsť na článok

Špagety s paradajkovou omáčkou a bazalkou

Neviete, čo pripraviť na obed alebo na večeru? Vyskúšajte tieto rýchle, zdravé a chutné špagety s paradajkovou omáčkou a bazalkou. Budete potrebovať len minimum ingrediencií a výsledok stojí naozaj za to. čo budeTe potrebovať? Rýchly recept na celo

prejsť na článok

Sú extra čokolády naozaj EXTRA?

Na pultoch obchodov môžeme nájsť extra horkú, extra mliečnu a kadejaké extra čokolády. Sú ale naozaj extra? Ktorá z mliečnych čokolád je naozaj čokoládou?

prejsť na článok

Pečené papriky

Potrebujeme: 5-10 ks červených mäsitých paprík 3-5 strúčikov cesnaku, pretlačeného panenský olivový olej na prekrytie paprík soľ Ako na to: 1. Papriky umyjeme, prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Vyberieme jaderník. Osušíme a ukladáme na plech na pečenie.

prejsť na článok