Neviete, čo pripraviť na obed alebo na večeru? Vyskúšajte tieto rýchle, zdravé a chutné špagety s paradajkovou omáčkou a bazalkou. Budete potrebovať len minimum ingrediencií a výsledok stojí naozaj za to. čo budeTe potrebovať? Rýchly recept na celozrnné špagety s paradajkovou omáčkou.Zdroj: coopcampo.it Čas prípravy: 20 minútNáročnosť: ľahké Potrebné suroviny (pre 4 porcie): 320 – 400 g celozrnných špagiet Campo 700 g paradajkovej omáčky Rosso Veluto šalotka pár lístkov čerstvej bazalky strúhaný parmezán olivový olej soľ BIO extra panenský olivový olej 750 ml 18,12 Pridať do košíka BIO paradajková omáčka Rosso Velluto 700 g 2,52 Pridať do košíka Morská soľ – jemne mletá 1 kg 2,46 Pridať do košíka BIO celozrnné špagety 500 g 1,98 Pridať do košíka Postup: 1. Šalotku nakrájajte na malé kúsky a orestujte na olivovom oleji vo veľkej panvici. 2. Pridajte paradajkovú omáčku, premiešajte a dochuťte soľou. Znížte plameň a odkryté nechajte dusiť asi 15 minút. Následne pridajte listy bazalky. 3. Medzitým si vo veľkom hrnci uvarte cestoviny al dente. Tip: na každých 100 g cestovín použite asi 1 liter vody a na 1 l vody použite asi 10 g soli. Cestoviny pridajte do hrnca až keď voda začne vrieť. 4. Uvarené cestoviny pridajte do panvice s omáčkou a za stáleho miešania povarte na vysokej teplote ešte 1 minútu. 5. Do taniera servírujte špagety ešte teplé, posypte ich strúhaným parmezánom a podľa potreby pokvapkajte extra panenským olivovým olejom. Dobrú chuť! Zopár zaujímavostí na záver Paradajky a bazalka.Zdroj: www.pexels.com ➀ Bazalka priaznivo pôsobí na trávenie a má protizápalový účinok. Je bohatým zdrojom vápnika, železa, mangánu, vitamínu A a vitamínu K. ➁ Celozrnné cestoviny sú bohaté na vlákninu, zvyšujú pocit sýtosti a podporujú pohyby čriev. Oproti necelozrnným cestovinám obsahujú viac vlákniny a majú nižší glykemický index. ➂ Paradajka predstavuje dôležitý zdroj minerálov (napr. draslík, fosfor, železo) a vitamínov (najmä vitamínu C). Obsahuje tiež lykopén – karotenoid s dôležitým ochranným účinkom proti kardiovaskulárnym chorobám. Biologická dostupnosť lykopénu sa zvyšuje varením, takže paradajková omáčka je na lykopén skutočne bohatá. The post Špagety s paradajkovou omáčkou a bazalkou appeared first on FREYA – zdravý obchod.
Čo potrebujeme: Postup: 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 1 mrkva 1x lahôdkové tofu rajčinové pyré 70 g 3 rajčiny 2 dcl vývaru 1 PL repkového oleja 1 ČL cukru soľ – podľa chuti tymián bobkový list oregáno muškátový orech špagety Mrkvu s cibuľou pokrájanú na dr
prejsť na článokŠpagety s hráškovým pestom Milujem jarné raňajky aj obedy. A vlastne aj tie letné Všetko krásne vonia, čerstvá zeleninka na tanieri, to je jedna radosť. Od malička som milovala zelený hrášok. U nás doma ho okrem môjho muža jeme všetci. V týchto cestoviná
prejsť na článokVšetci dobre poznáme špagety bolognese, ktoré pochádzajú z Talianska a sú veľmi obľúbené. Originálny recept je však trošku iný ako Vám dnes prinášame my, zvolili sme “slovenskú” verziu týchto špagiet, ktorá je o dosť jednoduchšia na prípravu. Pôvodný rece
Tieto čarodejnícke metly určite vyčarujú úsmev na tvári na haloweenskej party. Zostavujú sa rýchlo a vyžadujú iba dve ingrediencie: strúhané cestoviny a tyčinky. Servírujte k vašim obľúbeným pikantným omáčkam, alebo ich opláchnite maslom a posypte škorico
prejsť na článokBolonskú omáčku môžeme použiť na akékoľvek cestoviny ktoré máme radi. Môžeme ju uvariť aj deň dopredu a odložiť do chladničky, alebo zamraziť.