(Osobná úvaha) Môj osobný postreh a skúsenosť. Odsledoval som na sezóne jahôd, že to funguje nejak takto:V minulosti sa predávalo ovocie mimo sezóny z dovozu za vysoké ceny. Keď u nás a v okolitých krajinách dozrelo, tak začala jeho sezóna a všetko bolo lacnejšie. Každý vedel kedy je čoho sezóna. Dnes sa, napr. jahody začnú predávať na trhu na konci apríla/ začiatok mája. Pochádzajú najmä z Poľska, ako ich dokázali takto skoro zabezpečiť, či dovozom z rôznych kútov Európy alebo majú vyhrievané skleníky, či hydropóniou, to skutočne neviem. Ale vznikne dojem, že začala jahodová sezóna. Sú síce drahé, lebo predbehli skutočnú sezónu, s chuťou je to vabank, ktohovie ako to je s chemickým ošetrením a každý nadáva na cenu, ale kupujú sa. U nás na východe a v blízkom okolí začali jahody pestované na poli na slniečku tento rok dozrievať na zber kvôli chladu neskôr, minulý týždeň (začiatok júna). Keď sa dostanú k predaju, tak tie z dovozu už idú až pod cenu, lebo už viac ako mesiac predávajú a majú pretlak tovaru. A tak sa jahody od skutočných pestovateľov zdajú drahé, lebo ich cena je aj o 100% vyššia a ani nevieme, že to ešte len začala sezóna kvalitných Read More The post Prečo je kvalitné a dokonca lokálne ovocie drahé a aký má na tom podiel poľský tovar? appeared first on Debnička od babičky.
V tomto rozhovore sa dozvieme viac o lyofilizácii, o tom, ako lyofilizované ovocie používať v kuchyni, a o jeho benefitoch pre zdravie. V čom je lyofilizované ovocie také super? Táto téma sa vám pokúsi priblížiť Lucia Černá,@lucycernaofficial, ktorá sa dl
prejsť na článokV predsviatočnom období obchody ponúkajú viac exotického ovocia ako inokedy. Možno ste na pultoch zaregistrovali aj zvláštne ovocie hnedej farby s povrchom, ktorý pripomína kožu hada. Tvarom sa toto ovocie podobá na väčšie figy. Plody môžu byť 2,5 až 10 c
Získanie zľavy je veľmi jednoduché! Stačí použiť kód v košíku: advent12 Akcia platí pre všetok tovar so statusom "okamžite k odoslaniu" od aktuálnej sezóny 2023/2024. Tovar, na ktorý sa vzťahuje dodatočná zľava 12 %, si môžete jednoducho vyfiltrovať p
prejsť na článokRozhodli sme sa ponúkať v našom minibare lokálne pivo, ktoré sa ako jedno z mála na slovensku vyrába iba z jačmeňa a chmelu. Ostatné veľké pivovary do sladu pridávajú kukuricu, pretože tá je lacnejšia ako jačmeň. Pivo, ktoré malo v dávnej minulosti síce h
prejsť na článokAkciová ponuka na vybraný tovar platí do vypredania zásob.
prejsť na článok