Asi každý z nás, ktorého zaujíma pečenie, hľadá odpoveď na otázku, aký je rozdiel medzi droždím a kváskom. Veľa ľudí si tieto pojmy dokonca pletie. Poďme teda uviesť oba pojmy na správnu mieru. Prečo tak veľa ľudí uprednostňuje pri pečení kvások pred drož
Biopotraviny a organické jedlo alebo konvenčné potraviny? Čo je lepšie? Za organické jedlo hovorí jeho pozitívny vplyv na naše zdravie, ako aj dobré životné podmienky zvierat. Zástancovia konvenčných potravín hovoria o potrebe produkcie väčšieho množstva
prejsť na článokMnohí ľudia tvrdia, že pitie mlieka je pre človeka neprirodzené. Mlieko však tvorilo hlavnú súčasť jedálnička našich predkov a odborníci ho odporúčajú zaradiť do výživy aj dnes a to každodenne. Pilo sa kravské, ovčie a kozie mlieko. Kozie mlieko má v poro
prejsť na článokSlovenský spotrebiteľ uprednostňuje cenu a nie kvalitu. Toto tvrdenie síce nevyplýva zo žiadnych štatistík, ani prieskumov, ale zo záznamov obchodných reťazcov. Podľa nich kupujeme naozaj to najlacnejšie. Paradoxom je, že v spomínaných prieskumoch, aj nap
Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá Žemličky si môžeme upiecť aj doma. Čerstvé chutia predsa najviac. Ingrediencie: Na kvások: 1 lyžica kryštálového cukru 50 g čerstvého droždia 150 ml vlažného mlieka Na cesto: 500 g hladkej múky 100 ml oleja
prejsť na článokKvások, kváskové recepty a kváskové pečenie sú v poslednom období témou gazdiniek číslo jeden. Mnohí z vás už iste viete, ako sa ku kvásku dostať, prípadne ako si ho sami vyrobíte (ak nie, pozriete si jednoduchý návod tu). V jednom z článkov sme písali aj
prejsť na článok