Probiotiká bez laktózy a lepku sú vhodnou alternatívou pre ľudí, ktorí trpia na určité ochorenia. Ak máte rôzne intolerancie alebo alergie na tieto zložky potravy, no zároveň by ste chceli užívať probiotiká, existujú pre vás vhodné druhy. Ktoré to sú zistíte v článku. Trápi vás intolerancia laktózy alebo alergia na mlečnu bielkovinu? V tom prípade by pre vás mohli byť vhodné tieto probiotiká: Probiotiká bez laktózy Probio-fix inum pozor, je rozdiel medzi Probio-fix a Probio-fix inum. Inum sú navrhnuté špeciálne pri problémoch s laktózou. Enterina Dophilus pre deti a Dophilus pre dospelých Laktózová intolerancia (inak aj malabsrobcia laktózy) je ochorenie, pri ktorom je hladina enzýmu laktáza znížená, alebo tento enzým úplne chýba. Laktáza rozkladá mliečny cukor (laktózu) na glukózu a galaktózu. Najvyššiu efektivitu má laktáza pri narodení, vekom nám prirodzene hladiny klesajú. To vysvetľuje, prečo starší ľudia môžu mať problémy s mliečnymi výrobkami, aj keď ich predtým bežne konzumovali. Príznaky laktózovej intolerancie sa objavujú 30 minút až dve hodiny po konzumácii mlieka a mliečnych výrobkov a zahŕňajú príznaky ako: nafukovanie kŕče plynatosť riedka stolica Alergia na mlieko je podobné, nie však rovnaké ochorenie ako laktózová intolerancia. Na rozdiel od intolerancie sa alergia vyskytuje skôr u detí. Alergická reakcia sa najčastejšie objaví po konzumácii kravského mlieka, no vyskytnúť sa môže po mlieku od akéhokoľvek cicavca. Zistilo sa, že ľudia ktorí majú laktózovú intoleranciu lepšie trávia jogurty v porovnaní s čistým mliekom. Je to preto, že v jogurtoch sa nachádzajú aj prospešné probiotické kmene, hlavne Lactobacillus acidophilus. Vhodné sú aj kmene Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus. Tie preukázateľne zmierňujú príznaky a priebeh laktózovej intolerancie. [1] Konzumácia mlieka, ktoré obsahuje Bifidobacterium longum vyvoláva značne menej príznakov intolerancie, ako mlieko bez tohto probiotického kmeňa. [2] Probiotiká bez lepku SWISS LAKTOBACILY “5“ Imunoglukan P4H SynBIO Probio-fix inum Dophilus Probiotiká bez lepku sú vhodné pre celiatikov. Celiakia je autoimunitné ochorenie, pri ktorom telo nedokáže stráviť lepok v akejkoľvek podobe. Lepok sa nachádza napríklad v pšenici, jačmeni, špalde a podobne. Už malé množstvo lepku je pre týchto pacientov škodlivé. Pri jeho konzumácii dochádza k poškodzovaniu mikroklkov v čreve, pri dlhodobej expozícii až k ich úplnému vyhladeniu. Príznaky celiakie sú: hnačka nevoľnosť plynatosť bolesti brucha zvracanie strata chuti do jedla chudnutie nedostatok železa nedostatok vitamínov a minerálov Probiotiká bez laktózy a lepku Probio-fix inum LACTOSEVEN (aj bez mliečnej bielkoviny) Floraliv kapsuly Dophilus Enterina Všetky tieto probiotiká sú bez obsahu laktózy a súčasne bez lepku. Preto sú vhodné pre ľudí, ktorý sú intolerantní aj voči lepku aj voči laktóze. Záver Pacientom s laktózovou intoleranciou a celiakiou odporúčame pravidelné užívanie probiotík. Stabilizácia črevnej mikroflóry zlepší príznaky ich ochorenia a zmierni tráviace ťažkosti. Probiotiká bez lepku a bez laktózy sú dostupné od viacerých výrobcov, stačí si vybrať napríklad z vyššie spomenutých. Zdroje: [1] Štúdia o vplyve kmeňov L. bulgaricus a S. thermophilus na laktózovú intoleranciu [2] Štúdia o účinkoch B. longum v mlieku u ľudí s laktózovou intoleranciou schaer.com mayoclinic.org The post Probiotiká bez laktózy a lepku appeared first on Probiotiká pre deti.
Táto metaanalýza zistila, že probiotiká môžu znížiť zápal pri reumatoidnej artritíde, ale tento pokles pravdepodobne nebude klinicky významný. Odkaz na pôvodný výskum: Sanchez P, Letarouilly JG, Nguyen Y, Sigaux J, Barnetche T, Czernichow S, Flipo RM, Sel
prejsť na článokČo sú probiotiká? Aký majú vplyv na náš organizmus? Potrebujem ich užívať? Má užívanie probiotík nežiaduce účinky? Ak vás zaujímajú podobné otázky, čítajte ďalej. Prečítajte si najčastejšie otázky, ktoré si ľudia kladú predtým, ako začnú užívať probiotiká
Potravinové intolerancie môžu byť nepríjemné a dokonca aj nebezpečné, ak nie sú včas diagnostikované a správne liečené. V tomto článku sa dozviete o najčastejších potravinových intoleranciách, ako ich rozpoznať a čo urobiť, aby sa im predišlo. Čo je to
prejsť na článokBaktérie v potravinách? To neznie veľmi vábivo Avšak, pokiaľ ide o probiotiká, opak môže byť pravdou. Probiotiká sú živé organizmy (zväčša baktérie alebo kvasinky), ktoré sú prospešné pre naše zdravie. Žijú v našom čreve a slizniciach. Spájajú sa s množst
Pri tráviacich problémoch sa nám namiesto „dobrých“ baktérií začnú v tele množiť tie „zlé“. To následne ovplyvní činnosť trávenia. Aby vaše črevá fungovali tak ako majú, mala by v nich byť rovnováha medzi týmito dvoma druhmi baktérií. Tie „dobré“ baktérie