QEEMA MASALA Toto jedlo je možné pripravovať vo viacerých variáciách. Môžeme využiť mleté kuracie, bravčové, jahňacie alebo hovädzie mäso, zemiaky, hrach. V recepte je použitá originálna zmes korenia čo zrýchľuje jeho prípravu a znižuje zložitosť na minimum. Výsledkom tohto receptu je vynikajúce exotické jedlo s hladkou omáčkou a úžasnou štruktúrou mäsa. Ako príloha sa [...] Článok QEEMA MASALA je zobrazený ako prvý na INDICKÉ KORENIE.
FISH MASALA - RYBA NA GRILE Tento recept je tradičným receptom pre ryby a morské plody v indickej a pakistanskej kuchyni. Je to veľmi jednoduchý a na prípravu rýchly recept. Takto pripravované jedlá sa v Indii tradične pečú v Tanoori peci alebo grilujú. T
prejsť na článokJedno z najznámejších karí, voňavé indické kuracie kúsky v korenenej paradajkovej omáčke. Hoci sa vedú spory, kto toto jedlo vymyslel, neuberá to na jeho vysokej popularite. A to nielen v Británii, kde dokonca patrí medzi jedno z ich národných jedál. Čudu
prejsť na článokBUTTER CHICKEN - MASLOVÉ KURČA Tiež známe aj ako Murghi Makhani je indické jedlo, ktoré silne konkuruje populárnemu jedlu Chicken Tikka Masala. Kuracie mäso získava opojnú vôňu vďaka vareniu v smotanovo paradajkovej omáčke v kombinácií so známym indickým
prejsť na článokKardamón – to sú malé zelené semenné tobolky, ktoré sa do podoby korenia zomieľajú na jemný prášok. Ten je dôležitou ingredienciou napríklad do kari či garam masála – obľúbených indických korení. Staré civilizácie ho považovali za vzácnosť, nám dnes pripo
prejsť na článokPANEER TIKKA - GRILOVANÝ SYR Paneer tikka je indický pokrm vyrobený z kúskov syra Paneer, marinovaných v korení a grilované v tandoori peci. Je to vegetariánska alternatíva ku kuraciemu tikka masala. V indickej kuchyni je tento pokrm veľmi populárny a roz
prejsť na článok