Recept, ako si vyrobiť dokonalé Guacamole

Skúste nachvíľu spomaliť a vychutnať si chvíle s priateľmi a dobrým jedlom. Ak vám nečakane prídu hostia alebo máte chuť na zdravé raňajky či pochúťku k televízii vyskúšajte si pripraviť Guacamole. Tento zdravý pokrm je veľmi obľúbený najmä v Mexiku a Amerike, keďže pochádza od Aztékov ktorí žili na dnešnom území Mexika. Obsahuje samé zdravé potraviny, medzi ktoré patrí avokádo, paradajky, morská soľ, cibuľa i čili papričky. Ďalšou dôležitou ingredienciou je kyselina citrónová nachádzajúca sa v citrónovej šťave ktorá zabraňuje biochemickým reakciám a zabraňuje zhnednutiu tohto pokrmu. Avokádo zaraďujeme medzi super potraviny, ktoré obsahujú mnoho esenciálnych živín potrebných na správne fungovanie organizmu. Okrem toho štúdie tvrdia, že avokádo napomáha predĺžiť život a udržať mladistvý vzhľad. Ďalšou super potravinou sú paradajky. Najmä vo svojej šupke obsahujú vysoký obsah lykopénu ktorý má protirakovinové účinky. Už len z týchto dôvodov by ste mali Guacamole zaradiť do svojho jedálnička. Recept je jednoduchý: Avokádo rozkrojte, vydlabte jeho dužinu, rozdrvte ju vidličkou, k tejto zmesi pridajte nadrobno nakrájané paradajky a cibuľu, osoľte, môžete pridať i čili, citrónovú šťavu a máme hotovo. Červená cibuľa je lepšia, zdravšia a jemnejšia ako biela, takže ak máte tú možnosť, použite červenú. Toto jedlo si viete sami upraviť podľa množstva cibule a čili papričiek. Ak preferujete pikantné, len ich tam pridajte trošku viac. Myslite však nato, ak pripravujete jedlo pre priateľov, pretože nie každý preferuje pikantné jedlá. Tradične sa táto delikatesa konzumuje s tortila čipsami ktoré si namáčate do Guacamole no môžete ho natrieť ako nátierku na pečivo ktoré si ešte ozdobíte čerstvými pokrájanými paradajkami. Tak hor sa do toho, pripravte si Guacamole a určite neoľutujete. Chute sa dokonale dopĺňajú a určite budú spokojní i vaši hostia alebo partneri. Článek Recept, ako si vyrobiť dokonalé Guacamole se nejdříve objevil na Mhv.

  • Web: Mhv
  • Aktualizované: 6.1.2024
prejsť na článok

Recept na výborný kváskový chlebík + dobrá rada nad zlato

Hľadáte jednoduchý recept prípravy kváskového chlebíka, ktorý zvládnete aj Vy? Vyskúšajte recept na výborný kváskový chlebík, ktorý chutí ako od babičky!

prejsť na článok

Ružičkový kel s thajskou omáčkou a chrumkavým tofu

V tomto recepte Vám ukážem ako môžete z klasického ružičkového kelu pripraviť dokonalé jedlo s jedinečným exotickým nádychom, chrumkavosťou a jemnosťou. Jednoduchý recept, ktorý roztancuje Vaše chuťové poháriky.

prejsť na článok

Hry, ktoré si vieme vyrobiť aj sami doma

Milí čitatelia blogu Jamita! Dlho som rozmýšľala, aké užitočné rady atipy by som vám mohla poskytnúť ohľadom toho, ako zabaviť deti vtýchto ťažkých časoch. V prvom rade je potrebné si uvedomiť, že nie je vôbec jednoduché deťom vysvetliť, čo sa momentálne

prejsť na článok

Recept: Domáci celozrnný špaldový chlieb, ktorý sa vždy podarí

Upečte si chutný, zdravý, domáci celozrnný špaldový chlebík – jednoducho doma v rúre. Bleskový recept...

prejsť na článok

Naučte sa vyrobiť šitý náramok (25.03.)

V sobotu 25.03.2023 budete mať možnosť naučiť sa vyrobiť šitý náramok tzv. peyote technikou. Krásne korálkové náramky vás bude učiť vyrábať p. Katarína Janurová v rámci remeselných a tvorivých kurzov OZ Kultúra. Cena kurzu je 15,00 EUR a prihlás...

prejsť na článok