Skvelý domáci recept na vynikajúce bezlepkové pirohy RECEPT NA BEZLEPKOVÉ PIROHY: 300 g bezlepkovej múky 3 x vajíčko trochu vody soľ Plnka (podľa uváženia , napr. s ovocím, tvarohom, zeleninou, mäsom ) (Prísady pre 4 porcie) Spracujte múku, vajcia, vodu a soľ na cesto. Nechajte 10 minút odpočinúť. Cesto vyvaľkajte a kolieskom na cestoviny vykrajujte štvorce 4x4 cm. Plnku lyžičkou umiestnime uprostred, potrite okraje cesta vodou a pokryté druhým plátom cesta, okraje dobre pritlačte a odkrojte zvyšné cesto. Povariť asi 4 minúty v slanej vode. Uvarené pirohy podávajte s rozpusteným maslom a parmezánom. (Zdroj fotiek: www.celiashop-bio.sk, www.celia-zbl.cz) Dobrú chuť !
Osvedčený a výborný domáci recept na ešte lepšie bezlepkové palacinky RECEPT NA BEZLEPKOVÉ PALACINKY:
Skvelý domáci recept na vynikajúce bezlepkové halušky RECEPT NA BEZLEPKOVÉ HALUŠKY: 350 g BL múky
Bezlepkové potraviny sú pre celiatikov nevyhnutnou súčasťou jedálnička. Vo všeobecnosti sa dajú kúpiť v rôznych predajniach na internete, či v kamenných prevádzkach a väčších supermarketoch. Celiatik sa totiž nezaobíde bez bezlepkovej múky, cestovín,... P
prejsť na článokIngrediencie (na 25 kusov piroh) Cesto: 500 g polohrubej múky1 vajce100 ml vody180 g uvarených zemiakov v celkuSoľ Plnka: 240 g b ravčovej panenky240 g K- Favourites Mortadella Bologna g.g.A.1 čl čierneho koreniaSoľ1 hrsť čerstvej šalvie
prejsť na článokVsúčasnej dobe je možné zakúpiť bezlepkové cestoviny vcelej škále rôznych variantov. Najčastejšie sa vyrábajú z kukuričnej, pohánkovej alebo ryžovej múky, variantov je ale oveľa viac vrátane rôznych druhov strukovín alebo špeciálnych zmesí, ktoré... Prísp
prejsť na článok