Ahoj a vitaj v mojom svete! Vo svete jedla, chutí, vôní, príbehov a kreatívneho neporiadku v kuchyni.
Ingrediencie: 4 jablká2 K- Favourites maslové lístkové cesto120 g rozdrvených maslových sušienok2 žĺtka Naplň: 200 g slivkového džemu70 g hrozienok naložených v rume70 g vlašských orechov20 g škoricového cukru 100 g kryštálového cukru40 g vanilk
Ingrediencie: 155 ml jablčného octu90 g horčičných semienok3 g sušeného zázvoru3 g mletého čierneho korenia2 strúčiky cesnaku3 pl meduSoľ Postup: V miske zmiešame jablčný ocot, horčične semienka, soľ, zázvor a čierne korenie. Misku zakryjeme
Ingrediencie: 850 g hovädzieho pliecka350 g červenej fazule1 veľká cibuľa2 strúčiky cesnaku2 čl kvalitného práškového kakaa1 pl trstinového cukru2 pl čili prášku1 čili paprička, bez jadierok2 pl rastlinného oleja450 ml hovädzieho vývaru alebo demi glac
Ingrediencie: 2 veľké cibule 2 mrkvy 4 strúčiky cesnaku 5 stoniek zeleru 2 červené čili papričky 100 g K-Bio červenej šošovice 3 PL K-Bio olivového oleja citrón 2 ČL mletej kurkumy 1 ČL mletej rasce 1 ČL mletej škorice
Ingrediencie: 300 g veľkých krevietKrevetový alebo kurací vývar2 ks citrónovej trávy1 šalotka3 cm očisteného zázvoru5 ks limetkových listov5 ks červených čili papričiek2 PL rybacej omáčkyKokosové mlieko1 PL čili pasty1 malá cuketa6 ks hlivy ustricovej,
Ingrediencie: Paprikáš 1 celé kura, rozdelené na stehná a prsia2 ČL sladkej údenej papriky2 ČL pikantnej papriky2 PL hladkej múky 500 ml hydinového vývaru2 PL bravčovej masti 2 červené papriky, nakrájane na malé kocky1 väčšia cibuľa2 strúčiky cesn
Ingrediencie: 1 kg hovädzej hrude2 stredne veľké mrkvy2 stredne veľké cibule1 stopkový zeler3 strúčiky cesnaku2 PL hladkej múky4 dl červeného vína Hovädzí vývarČerstvý tymian2 ks bobkového listuMrazený hrášok1 PL paradajkového pretlakuRastlinný olejSoľ
Ingrediencie (na 25 kusov piroh) Cesto: 500 g polohrubej múky1 vajce100 ml vody180 g uvarených zemiakov v celkuSoľ Plnka: 240 g b ravčovej panenky240 g K- Favourites Mortadella Bologna g.g.A.1 čl čierneho koreniaSoľ1 hrsť čerstvej šalvie
Ingrediencie: 340 g čerstvého zázvoru21 g morskej soli120 ml ryžového octu235 ml vody21 g kryštálového cukru2 reďkovky Postup: Zázvor očistíme a nakrájame nožom (alebo na mandolíne) na čo najtenšie plátky. Na rovnako tenké plátky nakrájame aj umy
Ingrediencie: (na 5 litrov sirupu) 1,8 l vody24 g sušenej bazalky3,75 kg kryštálového cukru15 g kyseliny citrónovej 5 g sušenej citrónovej kôry Postup: Sušenú bazalku zabalíme do gázy tak, že vytvorí veľký balíček, pripomínajúci čajové vrecúšk