Pán Tymián - jedlo je láska!

Ahoj a vitaj v mojom svete! Vo svete jedla, chutí, vôní, príbehov a kreatívneho neporiadku v kuchyni.

prejsť na web

Jablká v župane

Ingrediencie: 4 jablká2 K- Favourites maslové lístkové cesto120 g rozdrvených maslových sušienok2 žĺtka Naplň: 200 g slivkového džemu70 g hrozienok naložených v rume70 g vlašských orechov20 g škoricového cukru 100 g kryštálového cukru40 g vanilk

prejsť na článok

Domáca horčica

Ingrediencie: 155 ml jablčného octu90 g horčičných semienok3 g sušeného zázvoru3 g mletého čierneho korenia2 strúčiky cesnaku3 pl meduSoľ Postup: V miske zmiešame jablčný ocot, horčične semienka, soľ, zázvor a čierne korenie. Misku zakryjeme

prejsť na článok

Chilli con carne

Ingrediencie: 850 g hovädzieho pliecka350 g červenej fazule1 veľká cibuľa2 strúčiky cesnaku2 čl kvalitného práškového kakaa1 pl trstinového cukru2 pl čili prášku1 čili paprička, bez jadierok2 pl rastlinného oleja450 ml hovädzieho vývaru alebo demi glac

prejsť na článok

Harira (tradičná Marocká polievka)

Ingrediencie: 2 veľké cibule 2 mrkvy 4 strúčiky cesnaku 5 stoniek zeleru 2 červené čili papričky 100 g K-Bio červenej šošovice 3 PL K-Bio olivového oleja citrón 2 ČL mletej kurkumy 1 ČL mletej rasce 1 ČL mletej škorice

prejsť na článok

Thajská Tom Yum polievka

Ingrediencie: 300 g veľkých krevietKrevetový alebo kurací vývar2 ks citrónovej trávy1 šalotka3 cm očisteného zázvoru5 ks limetkových listov5 ks červených čili papričiek2 PL rybacej omáčkyKokosové mlieko1 PL čili pasty1 malá cuketa6 ks hlivy ustricovej,

prejsť na článok

Maďarský kurací paprikáš

Ingrediencie: Paprikáš 1 celé kura, rozdelené na stehná a prsia2 ČL sladkej údenej papriky2 ČL pikantnej papriky2 PL hladkej múky 500 ml hydinového vývaru2 PL bravčovej masti 2 červené papriky, nakrájane na malé kocky1 väčšia cibuľa2 strúčiky cesn

prejsť na článok

Anglický mäsový koláč

Ingrediencie: 1 kg hovädzej hrude2 stredne veľké mrkvy2 stredne veľké cibule1 stopkový zeler3 strúčiky cesnaku2 PL hladkej múky4 dl červeného vína Hovädzí vývarČerstvý tymian2 ks bobkového listuMrazený hrášok1 PL paradajkového pretlakuRastlinný olejSoľ

prejsť na článok

Tradičné vianočné pirohy inak

Ingrediencie (na 25 kusov piroh) Cesto: 500 g polohrubej múky1 vajce100 ml vody180 g uvarených zemiakov v celkuSoľ Plnka: 240 g b ravčovej panenky240 g K- Favourites Mortadella Bologna g.g.A.1 čl čierneho koreniaSoľ1 hrsť čerstvej šalvie

prejsť na článok

Nakladaný ázijský zázvor

Ingrediencie: 340 g čerstvého zázvoru21 g morskej soli120 ml ryžového octu235 ml vody21 g kryštálového cukru2 reďkovky Postup: Zázvor očistíme a nakrájame nožom (alebo na mandolíne) na čo najtenšie plátky. Na rovnako tenké plátky nakrájame aj umy

prejsť na článok

Bazalkovo-citrónový sirup

Ingrediencie: (na 5 litrov sirupu) 1,8 l vody24 g sušenej bazalky3,75 kg kryštálového cukru15 g kyseliny citrónovej 5 g sušenej citrónovej kôry Postup: Sušenú bazalku zabalíme do gázy tak, že vytvorí veľký balíček, pripomínajúci čajové vrecúšk

prejsť na článok