Ingrediencie: (na 5 litrov sirupu) 1,8 l vody24 g sušenej bazalky3,75 kg kryštálového cukru15 g kyseliny citrónovej 5 g sušenej citrónovej kôry Postup: Sušenú bazalku zabalíme do gázy tak, že vytvorí veľký balíček, pripomínajúci čajové vrecúško. Do hrnca dáme vodu, do ktorej ponoríme balíček bazalky a zohrievame na strednom ohni až tesne pod bod varu (voda by nemala vrieť) a bazalku v nej lúhujeme 30 až 45 minút. Bazalku vyberieme, pridáme cukor a opäť zahrievame, kým sa cukor nerozpusti. Po rozpustení cukru pridáme kyselinu citrónovú a citrónovú kôru a necháme zovrieť. Keď sirup zovrie, okamžite ho nalejeme do pripravených fliaš. Tip na zaver: Pokiaľ sirup nalejeme do fliaš tesne po zovretí a fľaše uzatvoríme, teplota sirupu bude dostatočná na to, aby sa sirup zakonzervoval a vydržal tak aj mimo chladničky 6 mesiacov. Tento recept vznikol v spolupraci s Kaufland SlovenskoThe post Bazalkovo-citrónový sirup first appeared on Pán Tymián.
Keď na jar kvitnú kvety bazy, je čas to využiť a pripraviť si skvelý bazový sirup, ktorý je výborný na prípravu osviežujúcej domácej limonády alebo aj do čaju. Bezinkový sirup má osviežujúcu a lahodnú chuť.
Čo potrebujeme: 1 pohár vody, 1 maslo, 1/2 kila cukru, 4 vajcia, 1/2 kila sušeného ovocia, 1 lyžičku prášku do pečiva, 1 lyžičku soli, citrónový džús, 1 fľašu kvalitnej whisky.
prejsť na článokIngrediencie: 500g Kadayif 465g Akkawi syru 400g masla pistácie na posypanie cukrový sirup Na cukrový sirup: 1 1/2 poháru vody 3 poháre cukru 1 čl pomarančovej/ ružovej vody 3 PL citronovej šťavy *Všetky ingrediencie si kúpite u nás v o
prejsť na článok4 cl Jahodovica 4 cl Jahodové pyré 3 cl Limetová šťava 1,5 cl Cukrový sirup
prejsť na článok6 cl Jahodovica 1,5 cl Limetová šťava 1,5 cl Cukrový sirup Príspevok Musa je zobrazený a
prejsť na článok