Ingrediencie: 850 g hovädzieho pliecka350 g červenej fazule1 veľká cibuľa2 strúčiky cesnaku2 čl kvalitného práškového kakaa1 pl trstinového cukru2 pl čili prášku1 čili paprička, bez jadierok2 pl rastlinného oleja450 ml hovädzieho vývaru alebo demi glace45 g paradajkového pretlaku600 g konzervovaných paradajok1 pl jablčného octu2 pl worchester omáčky Morská soľČierne mleté korenie Potrebovať budete ešte: ChedarCream fresh alebo kyslú smotanu Kukuričnú tortillu1 Avokádo1 ŠalotkaŠťava z ½ citróna ½ Čili papričky Soľ Mleté čierne korenie Postup: Ako prvé namočíme fazuľu do studenej vody na 12 hodín. Po tomto čase vodu zlejeme, fazuľu prepláchneme, preložíme do hrnca, zalejeme čerstvou vodou a na strednom ohni povaríme 60 70 minút. Hovädzie plece rozdelíme na dva kusy a sprudka ich z každej strany otestujeme na oleji. Nemusíme sa báť farby, mäso musí byť na povrchu hnedé. Mäso z panvice vyberieme a na výpeku orestujeme cibuľu, čili papričku a cesnak, všetko nakrájané na drobno. Do takto pripraveného základu pridáme mleté čili, kakao, cukor, soľ a čierne korenie. Všetko spolu premiešame a zalejeme vývarom. Nemusíme sa báť pripálených kúskov na dne hrnca, vývar ich rozpustí a získa tak ešte lepšiu chuť. Keď vývar pripálené kúsky pekne rozpustil, pridáme paradajky, ocot a worchester. Všetko spolu privedieme k varu. Keď začne omáčka vrieť, vrátime späť mäso a varíme zakryté na nízkom ohni 120 140 minút Do mäkka uvarené mäso vyberieme z hrnca, vidličkou natrháme (alebo klasicky nakrájame) na menšie kúsky, ktoré vrátime do omáčky a pridáme aj uvarené fazule. Spolu povaríme ešte 15 minút, aby sa chute prepojili a chilli con carne je hotové. Podávame s tortillou, guacamole, chedarom a kyslou smotanou. Guacamole jednoducho vyrobíme z avokáda, jednej šalotky, citrónovej šťavy, čili papričky, soli a korenia. Nebojte sa ak bude kyslejšie, je to doležité na doplnenie pálivosti chilli con carne.The post Chilli con carne first appeared on Pán Tymián.
Avok dov n tierka frac12; - 1 Avok do 4x su en paradajka v oleji 1 str čik cesnaku 1 tipka kayansk ho korenia 1-2 tipky organic himal jskej soli 1 tipka su en ch papričiek - (m že byť aj chilli) frac12; cibule 2-3 lyžice bio olivov ho oleja
prejsť na článokJarné závitky sú špecialitou, ktorú si môžete ochutnať v ázijských bistrách. Základ tvorí mäso, zelenina, ryžové rezance a ryžový papier, ktorý drží závitok pohromade a následne sa opražia dozlatová. INGREDIENCIE5 listov ryžové
prejsť na článokAko prvé dáme robiť sous-vide kačacie prsia. Umyté kačacie prsia potrieme teriyaki omáčkou z oboch strán, vložíme do vakuovacieho vrecka a zavákuujeme. Následne nastavíme teplotu v sous-vide hrnci na 60 stupňov a necháme variť približne 2 hodiny. Vždy záv
prejsť na článokNa panvicu dáme rozpáliť tuk. Následne pridáme na kocky nakrájanú slaninku a po chvíli aj cibuľu. Pečienky umyjeme a nakrájame na menšie kusy. Pečienku pridáme na panvicu k orestovanej cibuľke a zprudka restujeme 1-2 minútky, následne podlejeme vodu a nec
prejsť na článokPripravíme si teriyaki zálievku. V miske vymiešame vinný ocot, med, cukor, sójovú omáčku, mleté biele korenie, pretlačené strúčiky cesnaku, chilli a nasekaný zázvor. Umyté kuracie stehná poprášime z oboch strán najskôr kukuričným škrobom alebo hladkou múk
prejsť na článok