Ingrediencie: 340 g čerstvého zázvoru21 g morskej soli120 ml ryžového octu235 ml vody21 g kryštálového cukru2 reďkovky Postup: Zázvor očistíme a nakrájame nožom (alebo na mandolíne) na čo najtenšie plátky. Na rovnako tenké plátky nakrájame aj umyté reďkovky. V miske zmiešame zázvor a soľ a necháme odpočívať 35 minút. Ocot, vodu a cukor spolu zmiešame v menšom hrnci a privedieme k varu. Varíme, kým sa cukor celkom nerozpustí. Do zaváracích pohárov poukladáme zázvor a reďkovky a zalejeme zmesou cukru, vody a octu tak, aby bola zelenina celkom ponorená. Poháre dobre zatvoríme a vložíme do hrnca. Zalejeme vodou do 2/3 výšky pohára a zakonzervujeme pri 80 °C20 minút. Tip na záver: Takto zakonzervovaný zázvor vám vydrží aj mimo chladničky 6 až 9 mesiacov. Recept vznikol v spolupraci s Kaufland SlovenskoThe post Nakladaný ázijský zázvor first appeared on Pán Tymián.
Už ste o ňom neraz počuli. Zázvor, ktorý je skutočným zázrakom. Tento unikát sa využíva už po dlhé roky v tradičnej, ale aj alternatívnej medicíne. Ide o koreninu, ktorá sa považuje za najzdravšiu, no zároveň aj najchutnejšiu zo všetkých korenín vôbec.
prejsť na článokÁzijský turista je na dovolenke v Európe. Príde do bazáru a tam sa rozhliada, čo by si tak kúpil na pamiatku domov. Príde k nemu predavač a ponúka mu všakovaké veci. Zrazu sa turistovi rozžiari tvár a povie: - Zobral by som ten kríž, ale toho artistu mi o
prejsť na článokIngrediencie: 300 g veľkých krevietKrevetový alebo kurací vývar2 ks citrónovej trávy1 šalotka3 cm očisteného zázvoru5 ks limetkových listov5 ks červených čili papričiek2 PL rybacej omáčkyKokosové mlieko1 PL čili pasty1 malá cuketa6 ks hlivy ustricovej,
prejsť na článokPlacka nie je úplne najvhodnejšie pomenovanie pre toto jedlo, ale aspoň pre prvotné priblíženie to stačí. Základ si dokážete bez problémov pripraviť, suroviny sú pomerne základné. O niečo zložitejšie to bude s topingom, a ten je tu najdôležitejší, no preč
prejsť na článokZázvor je kvitnúca rastlina, ktorá pochádza z juhovýchodnej Ázie. Patrí medzi najzdravšie (a najchutnejšie) korenie na planéte. Patrí do čeľade Zingiberaceae a úzko súvisí s kurkumou, kardamónom a galgánom. Podzemná časť stonky je časť bežne používaná ak
prejsť na článok