Hiroshima's Kitchen: Japonská kuchyňa, jedlá a recepty | Hiroshima's Kitchen

Foodblog o japonskej kuchyni, japonskom jedle a receptoch. Prečítajte si rady a tipy, ako si pripraviť japonské jedlo doma.

prejsť na web

Krémová kukuricová polievka z konzervy (japonský spôsob)

Táto polievka nepôsobí ako japonská polievka, však? Zrejme ani nebude a inšpirácia prišla zo západných krajín. To sa však nedá na sto percent potvrdiť. Jej pôvod je záhadný. No jedno je isté. Táto krémová kukuricová polievka je pravdepodobne najpopulárnej

prejsť na článok

Japonská omáčka tsuyu. Základ do rezancových polievok.

Mať po ruke omáčku, s ktorou si pripravíte rezancové polievky do 15 minút je na nezaplatenie. Tsuyu omáčka kombinuje chute, ktoré sú typické pre mnoho japonských jedál.  Čo je tsuyu (mentsuyu)? Tsuyu, alebo často nazývané mentsuyu, je univerzálna omáčka,

prejsť na článok

Okonomiyaki: Japonská slaná placka z kapusty

Placka nie je úplne najvhodnejšie pomenovanie pre toto jedlo, ale aspoň pre prvotné priblíženie to stačí. Základ si dokážete bez problémov pripraviť, suroviny sú pomerne základné. O niečo zložitejšie to bude s topingom, a ten je tu najdôležitejší, no preč

prejsť na článok

Ako na tradičné japonské jedlá doma? Základné ingrediencie.

Chceli by ste si chystať japonské jedlá častejšie, no zdá sa vám to príliš zložité, pretože určite budete potrebovať hromadu neznámych ingrediencií? Je pravda, že japonská kuchyňa má svoje špecifické ingrediencie, ale nie je to až také náročné, ako sa na

prejsť na článok

Dashi vývar: základný vývar japonskej kuchyne

Dashi je pomenovanie pre základný vývar používaný v japonskej kuchyni. Existuje viacero druhov a aj spôsobov, ako sa dá tento vývar pripraviť. Ten najzákladnejší je z hobliniek sušeného tuniaka, ale sú aj verzie z kombu riasy, sušených sardiniek alebo shi

prejsť na článok

Japonská sladká polievka z adzuki fazule (Nabekko dango)

Nabekko dango je japonská polievka z adzuki fazule podávaná s malými ryžovými knedlíčkami. Aj keď sa toto jedlo označuje ako polievka, v Japonsku je obľúbeným dezertom hlavne počas zimných mesiacov. Čo je nabekko dango sladká fazuľová polievka? Pod názvo

prejsť na článok

Sójová omáčka: Druhy, použitie a ako si vybrať sójovú omáčku?

Ak sa chystáte variť ázijské jedlá alebo si už doma sem-tam nejaké navaríte, zrejme budete skôr či neskôr potrebovať sójovú omáčku. Sójová omáčka sa v ázijských jedlách používa pomerne často a patrí k základným ingredienciám japonskej kuchyne. Ak pôjdete

prejsť na článok

Čo je miso pasta? Druhy a využitie v kuchyni.

Miso je taká zvláštna pasta s ešte zvláštnejšou chuťou a vôňou. Ani s farbou to nie je žiadna sláva. Môže mať jemne žltú farbu, takmer všetky odtiene hnedej a niekedy až červenkastý nádych. Má tuhšiu konzistenciu a je veľmi slané. To by nevadilo, pretože

prejsť na článok

Soba rezance ako príloha alebo hlavné jedlo

Ak hľadáte jednoduchý a rýchly recept, tak ste na správnom mieste. Toto jedlo je u mňa šampión v kategórii nemám čas variť. Soba rezance sa dajú pripraviť ako teplé jedlo, ktoré zasýti, ale je fajn aj v studenej verzii najmä počas horúcich letných mesiaco

prejsť na článok

Studený ramen (Hiyashi Chuka)

Polievku ramen poznajú zrejme aj tí, čo o japonskej kuchyni toho veľa nevedia. Ale vedeli ste, že existuje aj studená verzia? Ramen na studeno Mimo Japonska, ramen patrí snáď k tým najznámejším a najpopulárnejším japonským jedlám. Vrátane sushi a gyoza t

prejsť na článok