Studený ramen (Hiyashi Chuka)

Polievku ramen poznajú zrejme aj tí, čo o japonskej kuchyni toho veľa nevedia. Ale vedeli ste, že existuje aj studená verzia? Ramen na studeno Mimo Japonska, ramen patrí snáď k tým najznámejším a najpopulárnejším japonským jedlám. Vrátane sushi a gyoza taštičiek. Ale väčšina ľudí ho pozná len ako teplú polievku. Existuje však aj studená verzia. Je ideálna na leto, pretože príprava je rýchla, jednoduchá a netreba vystávať pol dňa pri horúcom sporáku. A je to zároveň odľahčenejšia a zdravšia verzia klasického ramenu. Studený ramen: Čo na vrch? Super je, že navrch si vlastne môžete dať, na čo máte chuť alebo čo máte zrovna v chladničke, takže sa dá z toho vyčarovať aj vegetariánske či vegánske jedlo. Typická je kombinácia vajíčka, šunka, krabie tyčinky a uhorka. Tak by ste to našli nakreslené aj na obaloch rezancov, ktoré sa v Japonsku predávajú už predvarené v chladiacich boxoch špeciálne na toto jedlo. Skúsiť ale môžete napríklad aj: Tuniaka Mungo klíčky Listový šalát Mäso Tofu Krevety Huby Avokádo Zaujíma vás viac z japonskej kuchyne? Sledujte zákulisie aj na  Instagram, Facebook, a Pinterest. Budem rada, ak ma podporíte zdieľaním: Share Tweet Pin Print Recept na studený ramen Studený ramen je odľahčená a zdravšia verzia klasického ramenu. Aj príprava je jednoduchšia. Ideálny je na horúce letné dni. Kategória Hlavné jedloKuchyňa Japonská Čas prípravy 25 minutesČas varenia 10 minutes Porcie 2 porcie Author Minako Ingrediencie200gkuracieho mäsaAsi štvrťka uhorky1paradajka2vajíčkaPšeničné rezance (cca 100 – 150 g v suchom stave)Soľ, korenieNa dresing:6PLoctu4PLvody3PLsójovej omáčky2PLcukru1/2PLsezamového oleja PostupDo hrnca si dáme variť vodu na rezance. Mali by byť pšeničné, nie ryžové a ani hrubé, ani veľmi tenké, no aké použijete, je na vás. Mäso si nakrájame na tenké pásiky (tenšie, ako vidíte na fotke :-D). Okoreníme, osolíme a opečieme na panvici. (Ale môžete použiť aj nejaké iné korenie, čo vám chutí. Ja som napr. dochutila trochou sójovej omáčky s cesnakom).Uhorku a paradajku tiež nakrájame na tenké pásiky alebo mesiačiky v prípade paradajky.Vajíčka si rozbijeme v miske a rozšľaháme, môžete pridať štipku soli a čierneho korenia. Na troche oleja upečieme ako palacinky a potom tiež nakrájame na tenké pásiky. Uvaríme rezance. Uvarené rezance sa umývajú pod tečúcou vodou, aby vychladli a hlavne, aby sa zmyl škrob a nelepili sa.Zmiešame ingrediencie na dresingA servírujeme – na rezance postupne poukladajte toping a prelejte omáčkou. Odporúčam servírovať nie v hlbokej miske, ale skôr v hlbokom širšom tanieri. Itadakimas! Skúšali ste recept? Budem rada, ak mi dáte vedieť a prípadne ma aj označíte @hiroshimas_kitchen na Instagrame. Príspevok Studený ramen (Hiyashi Chuka) je zobrazený ako prvý na Hiroshimas Kitchen.

prejsť na článok

Studený nos

Stoja dve dogy na ulici. Okolo ide jazvečík a jedna sa dá na útek. Druhá ju po čase dobehne a pýta sa: - Čo ti šibe? Snáď sa ho nebojíš!? - Ale čoby, len on má taký studený nos, že som minule dostala zápal vaječníkov.

prejsť na článok

Silvestrovská zábava v Medveďom brlohu Strachan

Srdečne vás pozývame na úžasný silvestrovský galavečer v Medveďom brlohu Strachan v Ždiari! Pripojte sa k nám a užite si skvelú atmosféru, pochutnajte si na výbornom jedle a zabavte sa pri tanečných či hudobných vystúpeniach. KEDY: 31.12.2023 so za

prejsť na článok

Káva inak: Nápoje, ktorým by mal dať šancu každý kávičkár

Espresso a jeho obmeny vás už občas nudia? Radi by ste ochutnali niečo nové, no bez pravidelnej dávky kofeínu si neviete predstaviť deň? Spoznajte s nami recepty, vďaka ktorým si môžete vychutnať kávu inak, ako ste ju poznali doteraz, bez toho, aby ste pr

prejsť na článok

Najlepšie filmy o varení a jedle, ktoré musíte vidieť

Je tomu pomaly 5 rokov, čo som vydal článok o najlepších filmoch o jedle a varení. Kedže ale päť rokov je pomerne dlhý čas, tak som sa rozhodol vám pripraviť nový zoznam ďaľších skvelých filmov o varení, jedle a zaujímavých príbehoch. Tentokrát sa ale pok

prejsť na článok

Sneh, konečne!

Minulý týždeň prikryl Banskú Štiavnicu konečne sneh. Biely poprašok, ktorý sa tak ľahko nezmení na špinavú kašu ako v Bratislave. Mesto sa skrýva vo vysokých Štiavnických vrchoch a tam sa sneh netopí tak rýchlo. Vôbec sa mi teda zo štiavnickej rozprávky

prejsť na článok