Ingrediencie: 300 g veľkých krevietKrevetový alebo kurací vývar2 ks citrónovej trávy1 šalotka3 cm očisteného zázvoru5 ks limetkových listov5 ks červených čili papričiek2 PL rybacej omáčkyKokosové mlieko1 PL čili pasty1 malá cuketa6 ks hlivy ustricovej, nakrájanej na pásikyRastlinný olejLimetková šťavaČerstvý koriander Postup: Citrónovú trávu nasekáme na tenké kolieska, zázvor, šalotku a čili na drobné kúsky.Na rozpálenom oleji sprudka orestujeme pripravenú citrónovú trávu, limetkové listy, hlivu ustricovú, šalotku, zázvor a čili.Následne pridáme čili pastu a všetko zalejeme vývarom.Pridáme krevety a varíme, pokiaľ nie sú krevety uvarené.Následne pridáme cuketu, ktorú sme nakrájali na malé kocky.Do polievky už stačí pridať len kokosové mlieko, dochutiť ju limetkovou šťavou a rybacou omáčkou.Na úplný koniec pridáme čerstvý koriander. Tento recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská RepublikaThe post Thajská Tom Yum polievka first appeared on Pán Tymián.
Polievka, ktorá postaví chorého na nohy. Môže sa hodiť aj po fláme.
Veľmi jednoduchá a rýchla polievka, ktorú zvládnu uvariť aj deti. O to viac im bude chutiť.
Tradičná zemiaková polievka, ktorú si mnohí z nás pamätajú z prázdnin u babičky.
Paradajková polievka je dnes jednou z najpopulárnejších polievok na svete, ale máte tušenie, že sa pôvodne vôbec neservovala ako polievka? Jej história siaha až do 18. storočia a mala mnoho podôb, kým sa stala tým, čo poznáme dnes.Paradajky, ktoré sa pôvo
prejsť na článokManželka sa pýta muža: - Jano, budeš jesť tu polievku? Keď nie, pridám do nej mäso a dám ju psovi.
prejsť na článok