Ricciarelli patria medzi moje obľúbené toskánske sladkosti, nazývajú sa aj toskánske makrónky a ich pôvod siaha až do stredoveku, podľa zachovaných zdrojov vznikli niekedy v 14.storočí v krásnom meste Siena. Recept, ktorý by som vám rada predstavila pochádza od mojej priateľky Giulietty, ktorá je vyhlásenou kuchárkou a hostiteľkou. Tak teda príjemné pečenie a buon appetito TIP odo mňa: Ak by ste radi využili suroviny na maximum ako ja, z mandlí si môžte pripraviť mandľové mlieko (hrnček mandlí- nepražených, lúpaných) vložíte do sklenenej nádoby a zalejete 3 hrnčekmi kvalitnej vody. Necháte odstáť aspoň 24 hodín, poriadne vymixujete a prepasírujete cez gázu. Ja som mlieko dochutila troškou medu. Zvyšnú hmotu necháte vysušiť (= mandľová múka) a použijete ju na prípravu ricciarelli:) Budete potrebovať: 400g mandlí 380g kryštálového cukru 100g práškového cukru 50g hladkej múky 2 bielka 2PL vody 1ČL mandľového extraktu/arómy 1/2ČL sušeného droždia Ako postupovať: Pomleté mandle zmiešame s 330g kryšt.cukru. Zvyšnú časť cukru (50g) rozpustíme v 2 PL vody, aby vznikol sirup. Sirup zmiešame so zmesou cukru a mandlí, pridáme 50g práškového cukru, sušené droždie a múku a necháme pri izbovej teplote odpočívať 12 hodín v miske prikrytej navlhčenou utierkou. O 12 hodín vo vodnom kúpeli vymiešame 2 bielka a 50g práškového cukru, opatrne vmiešame do cesta spolu s mandľovou arómou. Finálne cesto by malo byť stredne pevné, nemalo byť sa lepiť. Na plech si pripravíme jemne navlhčený papier na pečenie. Z cesta si vytvoríme rolku, ktorú krájame približne v centimetrovej hrúbke (kus by mal mať cca 25g) a opatrne vytvoríme tvar typický pre ricciarelli (viď obrázok). Vytvarované ricciarelli poriadne poprášime práškovým cukrom a vložíme na 10minút do rúry rozohriatej na 110°C, odporúčam piecť klasicky, nie horúcim vzduchom. Koláčiky by mali mať jemnú kôrku, avšak vo vnútri by mali ostať vláčne a šťavnaté. Upečené ricciarelli necháme vychladnúť na mriežke:) The post Recept nonny Giulietty na toskánske ricciarelli appeared first on See, Italy.
V stredu 1.11.2023 si pripomíname Svetový deň vegánov. Pri tejto príležitosti sme pre vás pripravili recept na zdravý a chutný vegánsky jablkový koláč. Potrebujete suché ingrediencie: 190 g múky 80 g cukru 2 ČL prášku do pečiva 1/4 ČL só
prejsť na článokNepostrehli ste náš recept v mesačníku F.O.O.D. ? Nezúfajte! Na našom novom blogu, kde vždy nájdete všetky novinky, recepty a rôzné ine nápady priamo z našej kuchyne si môžte prečítať ako si našu tortu pripravíte jednoducho a ľahko aj doma. Levanduľová to
prejsť na článokČo sú to cupcakes? Cupcakes sú menšie zdobené koláčiky určené na rôzne príležitosti. Netreba si ich mýliť s muffinmi, pretože majú menší priemer a iné zloženie cesta. Cesto na cupcakes je hutnejšie, pretože základnou surovinou je maslo. Cupcakes sú obľúbe
prejsť na článokRecept naZdravý olovrant na cesty, ktorý si obľúbi celá rodina! Presne to sújablčné proteínové tyčinky. Najlepšie na nich je to, že sú hotové za pár minút a môžete si ich vziať kamkoľvek so sebou. Porcie: 8 a Čas prípravy: 10 minút Ingrediencie: 3 odmerky
prejsť na článokMáte chuť na zdravú maškrtu? Vyskúšajte recept na Nepečené proteínové tyčinky s príchuťou korenistého jablka. Budete potrebovať:✅3 odmerky Formula 1 s príchuťou korenistého jablka✅120 g ovsených vločiek✅150 ml mandľového mlieka✅30 g sušených jabĺk, nakráj
prejsť na článok