Restovaná kuracia pečeň, šalát z pečených paprík, kvásková hrianka, pečený cesnak

The post Restovaná kuracia pečeň, šalát z pečených paprík, kvásková hrianka, pečený cesnak appeared first on Hyza.

prejsť na článok

Streda 07.08.2024

Zoznam alergénov je uvádzaný pri každom menu                   Talianska paradajková, parmezán  (7)   1,50€ 1.  Plnená kuracia rolka (šunka, syr, kápia) na prírodno, zemiakové pyré, čalamáda  (7)  6,30€ 2.  Vyprážaný karfiol, varené zemiaky, tatárska omá

prejsť na článok

Utorok 06.08.2024

Zoznam alergénov je uvádzaný pri každom menu               Hŕstková polievka (1)   1,50€ 1.  Vyprážaný bravčový rezeň ,slovenský zemiakový šalát s cibuľou  (1,3,7)  6,30€ 2. Špenátové lasagne  (1,3,7)   6,30€     VIP:    Bravčový steak z krkovičky, pečen

prejsť na článok

Keď cesnak, tak z vlastnej záhrady

Kuchynský cesnak má vysoký obsah vitamínov, silné liečivé a dietetické účinky. Zabudnite na supermarkety :) a vysaďte si svoj vlastný cesnak – kvalitný a BIO. Cesnak rozdeľujeme do dvoch hlavných skupín: na paličiaky, a nepaličiaky...

prejsť na článok

Gaštan jedlý — výsadba a pestovanie

Vôňa čerstvo pečených jedlých gaštanov je neodolateľná. Nespoliehajte sa na pouličných predajcov pečených gaštanov (a na ich často nekvalitné gaštany, ktoré s obľubou v kelímku zakryjú pár dobrými kusmi). Vypestujte si svoj vlastný gaštan jedlý.

prejsť na článok

Domáca výroba cmaru a jeho použitie

Cmar je univerzálnou zložkou v kuchyni. Pridáva chuť všetkému od dresingu na šalát cez doma pečený chlieb až po vyprážané kurča. Používa sa aj na pečenie pečiva, ktorému dodáva šťavnatosť. Kyselina v cmare navyše štiepi dlhé pramene lepku v ceste, čo zabe

prejsť na článok