Rizoto pozná asi každý z nás. Toto jedlo je chutné a poriadne vás zasýti. Takmer každá domácnosť má svoj vlastný recept, ktorý si vždy upraví podľa svojich preferencií a toho, čo je práve doma v chladničke dostupné. Krátko z histórie Táto rýchla a jednoduchá pochúťka vznikla v severnej časti Talianska, konkrétne oblasť Piemontu, západnej Lombardii a Benátok. Pravé talianske rizoto je pripravované vo vývare, aby nadobudlo krémovú konzistenciu. Taliani si potrpia na postup, ktorý je dôležitý pri príprave. Ak nie je dodržaný, stráca význam rizota a namiesto „rizota“ ho tak začnú jednoducho nazývať iba „jedlo z ryže“. Tá najlepšia konzistencia Rizoto je správne uvarené vtedy, ak má krémovú, smotanovú konzistenciu. Dôležité je, aby ryža nebola byť rozvarená, ale pripravená na spôsob al dente. Následne by sa malo servírovať na plytký tanier. Základom správnej prípravy rizota je dôkladný výber ryže. Dôležitý je vysoký obsah škrobu, aby bola dosiahnutá konzistencia čo najlepšia. Vhodné sú napríklad Carnaroli a Vianole Nano, prípadne i Arborio. Základné druhy rizota Aby sme sa držali tradícií aj pri jeho dochucovaní, ponúkame vám nápady na niektoré druhy rizota. Ako prvé máme Rizoto bianco pripravované s maslom, šalviou a parmezánom. Rizoto nero nám výborne dochutí sépia. Rizoto funghi pozná asi každý; v ňom nesmú chýbať hríby. Ako na prípravu rizota? Výhodou rizota je jeho multifunkčnosť. Sto ľudí, sto chutí! Viete si doňho pridať všetko, čo máte radi. Či už je to mäso, ryby, zelenina či strukoviny. Dochutiť ho môžete maslom, parmezánom alebo aj šafranom. Akúkoľvek príchuť zvolíte, zaručene bude chutiť fantasticky! The post Rizoto – kráľ rýchlych jedál appeared first on LeTorri.
Zopár rýchlych momentiek z #Tommy-ho fitness tréningu a po tréningu Some fast moments from #Tommy’s fitness training and after training https://www.facebook.com/salonrsdc/videos/1746230199014007/ Príspevok Tommy- fitness tréning :) zobrazený najskôr Psí
prejsť na článokV ére digitálnej tlače a rýchlych technologických inovácií je ľahké zabudnúť na tradičné a umelecké formy tlače. Jednou z týchto foriem je autorská tlač. Ak je vám tento pojem neznámy, ste na správnom mieste. V tomto článku sa budeme venovať tomu, čo je t
prejsť na článokNOVINKA 7 druhov šťavnatých hamburgerov Máme pre Vás dobrú správu, od stredy 15.4. sme rozšírili našu ponuku jedál o 7 druhov šťavnatých hamburgerov a z našej bohatej ponuky jedál sme pre Vás vybrali vhodné a chutné jedlá, ktoré si po telefonickej objedn
prejsť na článokNie je tajomstvom, že ryby patria do zoznamu najzdravších jedál, ktoré môžete konzumovať.Ďalšie články
prejsť na článokA urobím z nich jeden národ v krajine, na izraelských vrchoch, a jeden kráľ bude kráľom nad nimi všetkými; nebudú už viac dvoma národmi a nikdy sa už nerozdelia na dve kráľovstvá. (Ezechiel 38,22) Ako sme všetci videli počas uplynulého týždňa, Izrael sa v