Sladké, šťavnaté broskyne

Leto nie je skutočne letom až dokým neochutnáte sladké, mäkučké, šťavnaté a hlavne zdravé broskyne. Pôvodne sa pestovali v Číne, odkiaľ sa rozšírili hodvábnou cestou do Perzie, Európy a ďalej. Pestujú sa aj u nás, a to aj vrátane nektariniek, poddruhu bro

prejsť na článok

Prečo jesť figy?

Figy – sladké, šťavnaté, plné vitamínov a minerálov. Dodávajú nám energiu a povzbudzujú organizmus.

prejsť na článok

Plnené broskyne

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty Rýchly dezert z broskýň s tvarohovou penou a vlašskými orechmi. Ingrediencie: 4 broskyne 100 g jemného tvarohu 100 ml sladkej smotany 20 g vanilkového cukru 8 jadier vlašských orechov 8 sladkých sušienok 5

prejsť na článok

Zdravé a chutné koláčiky

Mávate chuť na sladké ale nechcete si pokaziť štíhlu líniu? Existujú sladké koláčiky, ktoré potešia vaše chuťové bunky a zdravo zaženú chuť na sladké.

prejsť na článok

Sladké zemiaky — zdravá pochúťka z Mexika

Batáty sú známe aj ako sladké zemiaky. S pravými zemiakmi síce nemajú veľa spoločného (okrem tvorby koreňových hľuz), patria však k najzdravším potravinám na svete. Batáty ako ich poznáme z našich obchodov sú vlastne podzemné hľuzy rastliny menom Povojník

prejsť na článok

Aby broskyňa rodila každý rok

Prof. Hričovský nám prináša ďalšie rady do záhradky. Tentoraz nám prezradí, ako sa správne starať o broskyne, aby sme mali chutné ovocie každý rok.

prejsť na článok