Dobre známe zasyčanie pri otváraní fľaše ulahodí uchu každého pivára. Rovnako vôňa sprevádzajúca nalievanie piva, či chuť prvého dúška sú súčasťou rituálu, ktorý si radi vychutnávame hlavne s priateľmi. Správne naliate pivo môže tento pôžitok ešte vylepšiť. Pomôže mu totiž rozvinúť jeho charakteristickú chuť a arómu. S trochou cviku sa môže stať majstrom v nalievaní fľaškového piva rôznych druhov úplne každý.
(Domáca výroba piva, 8. časť). V predošlých dieloch seriálu sme si predstavili niekoľko postupov a návodov na domácu výrobu piva. Na záver seriálu si priblížime ešte pár užitočných informácií, ktoré vám pri domácom varení piva určite padnú vhod.
prejsť na článokPo krátkom zhrnutí histórie a zaujímavostí zo sveta piva sme sa rozhodli krátko vám priblížiť náš seriál domácej výroby piva
prejsť na článok(Domáca výroba piva, 1. časť). Ak si chcete dopriať radosť z vlastnoručne vyrobeného piva (a neskôr možno v obore pivovarníctva aj podnikať), v tomto seriáli sa dozviete ako na to.
prejsť na článokSezóna grilovania sa blíži a na stretnutia pri obľúbených pochúťkach sa teší určite každý. Okrem chutného mäska alebo grilovanej zeleniny hrá určite prím aj to, čo ponúknete svojim hosťom na pitie. Popri miešaných drinkoch, ktoré k letu neodmysliteľne pat
prejsť na článok(Domáca výroba piva, 3. časť). Absolútnym surovinovým základom pri tradičnej výrobe piva je voda, jačmeň (jačmenný slad), chmeľ a pivovarské kvasinky. Aj keď sa rozhodnete namiesto tradičných postupov vyrábať pivo z mladinového koncentrátu (a teda nepotre
prejsť na článok