Začiatkom jesene už sa blíži „tekvicová horúčka“. Tento rok sme pre Vás doniesli novú sofistikovanú jesennú dekoráciu. Pozdravte nový ekologický nápad, ktorý neznečisťuje prírodu, je vyrobený z prírodných látok a máte to za menej čas, keby ste spravili tekvicový koláč. Ste pripravený? Tak začnime! Čas: 30 minút Úroveň: začiatočník Materiály: Zamatová látka podľa Vášho vkusu Nožnice Ihlica a niť Bavlnová náplň Umelý tekvicový kmeň Lepiaca pištoľ 1.krok – Vyrežte kruh z látky Nožnicami vyrežte kruh zo zamatovej látky. Môžete odkresliť niečo okružný (ako tanier) ak chcete, tvar nemusí byť dokonalý. Keď určite veľkosť kruhu, dbajte na to, že hotová tekvica bude oveľa menšia, ako priemer kruhu. 2.krok – Zašite okraje kruhu Navlečte šijaciu ihlu dlhou niťou a zauzlite koniec. Použite jednoduchý bežiaci steh na šitie veľkých a uvoľnených stehov okolo okraja látky, až kým sa nevrátite na začiatočný bod. 3.krok – Natiahnite niť Ak ste už zašili okraje kruhu, jemne potiahnite niť, aby ste okraje zachytili smerom do stredu. Pomocou prstov pomôžte zhromaždiť látku dokopy, až kým Vám nebude pripomínať sprchovaciu špongiu. 4.krok – Vyplňte náplňou Vyplňte látku bavlnovou náplňou. Vyplňte čo najviac náplňou, aby ste vytvorili pevnú tekvicu, ale len natoľko aby ste vedeli látku zašiť. 5.krok – Natiahnite a zašite Natiahnite niť, aby ste zašili tekvicu dvojitým uzlom. 6.krok – Nalepte tekvicový kmeň Lepiacou pištoľou zafixujte kmeň na vrch tekvice, aby ste zakryli uzol. Teraz, že ste dokončili tekvicu, vyskúšajte aj iné farby zamatu, kým ste nevytvorili tekvicu Vašich snov. Make a Glam Velvet Pumpkin
Jeseň je tu a spolu s ňou aj oranžová tekvica. Od tekvicových jadierok až po veľké okrúhle plody ju možno vidieť hádam všade. Navyše sa dá zjesť celá a na rôzne spôsoby. Tekvicu možno totiž konzumovať praženú, dusenú varenú, pečenú a na sladko alebo na sl
prejsť na článokTekvicu Hokaido (známu aj ako Hokkaido) si obľúbite rýchlo. Krásne oranžové tekvice sú ozdobou záhrady, a zdravou delikatesou na našich tanieroch.
prejsť na článokCuketa (nazývaná aj cukina) je zdravá, pestovateľsky nenáročná zelenina. Na pohľad pripomína uhorku šalátovku (ide však skôr o tekvicu), s ktorou spoločne patria do čeľade tekvicovitých (Cucurbitaceae).
prejsť na článokČi už chcete tekvicu Hokkaido pestovať preto, aby ste si ňou na jeseň vyzdobili vchod, či záhradu, alebo preto, aby ste z nej uvarili chutné jedlo pre svoju rodinu a priateľov, nie je to nič komplikované. No a pokiaľ budete mať bohatú úrodu, tak túto tekv
prejsť na článokKeď si do google naťukáte slovko hokkaido, skôr ako tekvicu vám nájde prekrásny japonský ostrov. Celkom logicky, práve odtiaľto tekvica pochádza. Už oddávna ju Japonci pestovali na jeho sopečných pôdach. Používali ju však nie len na bežnú konzumáciu, no s
prejsť na článok