Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty Ovocný koláč osviežený citrónovým trstinovým cukrom a prevoňaný vanilínovým cukrom. Ingrediencie: Na cesto: 3 vajcia 150 g trstinového cukru 1 balíček vanilínového cukru 120 g hladkej múky 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Na náplň a ozdobenie: 500 g lesného ovocia (červené ríbezle, maliny, čučoriedky) 3 balíčky trstinového cukru citrónového 50 g masla Príprava: Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Na dno vymastenej a múkou vysypanej formy nanesieme polovicu ovocia, zalejeme ho cestom a uhladíme. Na povrch nanesieme zvyšné ovocie, posypeme citrónovým cukrom a na plátky nakrájaným maslom. Vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme asi 40 minút. FOTO: droetker Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Jednoduchý koláč bez váženia surovín. Na ich odmeranie stačí 2,5 dl hrnček.
Veľmi jednoduchý koláč, cesto nie je z krehkého cesta, ale chuťou ho pripomína.
Na nedeľu či na všedný každý deň? Kľudne :) Tento famózny koláč je totiž bez múky, cukru aj mlieka. Dnes som si pre vás pripravila lahodný a neuveriteľne štavnatý koláčik vhodný aj pre tých, ktorí sa snažia schudnúť (samozrejme platí dať si jeden kúsok
prejsť na článokJednoduchý šťavnatý jablkový koláč. Stačí odvážiť suroviny a nastrúhať jablká. Potom už iba všetko spolu zmiešame v jednej mise a môžeme piecť.
Blíži sa sezóna rebarbory. Upečte si tento vynikajúci koláč. Príprava cesta je veľmi jednoduchá. Je to vlastne iba posýpka, plnka a zase posýpka.