Tapiokový puding s jablkami a škoricou

Tapioka je škrob, ktorý sa získava z koreňa manioku. Jej výhodou je, že neobsahuje lepok, takže je často súčasťou práve bezlepkového varenia a pečenia. Známe produkty z tapioky sú tapioková múka a škrob.  Asi najznámejšou formou sú však tapiokové perly, z ktorých sa pripravujú rôzne pudingy a dezerty. Prinášame Vám teda jednoduchý recept na puding, ktorý sa hodí ako na raňajky, tak aj na zahnanie chute po sladkom. Potrebujeme (na dve porcie):  50 gramov tapiokových perál 200 ml vody 200 ml kokosového mlieka (s min. obsahom 60 – 70 % kokosového extraktu) 1 lyžica medu (alebo akéhokoľvek iného sladidla), my sme skúsili javorový sirup 1 stredne veľké jablko cejlónska škorica Postup: Perly namočte do vody najlepšie cez noc.  Zmäknú a zdvojnásobia svoj objem. Dajte ich do hrnca spoločne s kokosovým mliekom. Varte asi 8 – 10 minút, kým puding nezhustne. Stále ho miešajte, nech sa neprichytí. Oslaďte medom my sme ochutnali s javorovým sirupom nalejte do pohárov a dajte do chladničky vychladnúť. Jablko ošúpte, zbavte kôstky, nakrájajte na malé kúsky, dochuťte škoricou a poduste. (Môžu sa rozmixovať aj na hladké pyré). Nasypte do pohára na puding. Tapioka je síce zdravá, ale celkom kalorická a výdatná. Obsahuje hlavne veľa sacharidov. Pozor by si teda na ňu mali dávať hlavne diabetici a ľudia, čo sa snažia schudnúť. Ak ste sa rozhodli pripraviť puding na raňajky, môžete si byť istí, že hlad nebudete mať až do obeda! The post Tapiokový puding s jablkami a škoricou appeared first on Ideal Line.

prejsť na článok

Domáci čokoládový puding

Uvariť si doma puding nie je žiadna veda ani pre maličkých kuchárov. Vysypať do mlieka sáčik kukuričného škrobu s príchuťou, miešať a počkať, kým zhustne? Jednoduchý recept pre každého! A čo tak puding urobiť trochu inak? Výživnejšie, chutnejšie, ale stál

prejsť na článok

Malí kuchtíci

Malí kuchtíciV rámci krúžkovej činnosti na 1. stupni usilovne kuchtia Malí kuchtíci. V 1. polroku úspešne tvorili, vyrábali, piekli... Sladké chute striedajú so slanými a kyslými. Podarili sa im perfektné maškrty, s ktorými sa radi a ochotne podelia s rod

prejsť na článok

Špaldové dukátové buchtičky

Zvonka chrumkajú a vnútri sú jemné a vláčne. S cestom sa výborne pracuje a na plechu ich máte pripravené za 5 minút, žiadne robenie každej buchtičky zvlášť. Čo budeme potrebovať: CESTO 170 ml mlieko 3,5% 70 gram trstinový cukor 15 gram čerstvé droždie 10

prejsť na článok

Jablkovo-orechový fit koláč

Nie je vždy pravidlo, že zdravšie koláče musia byť aj menej chutné. Overili sme si to na jablkovo-orechovom fit koláčiku. Ingrediencie na cesto: 100g jemných ovsených vločiek 70g mletého kokosu 1 biely jogurt 1 vajíčko 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva N

prejsť na článok

Zdravá jablková štrúdľa s kúskami horkej čokolády

Patríte medzi milovníkov tradičných dezertov? Potom zdravá jablková štrúdľa podľa tohto receptu je presne pre vás. Spojenie špaldovej múky s vyšším obsahom živín, chuť domácich jabĺk a vysokopercentnej zdravej čokolády je zaručenou kombináciou, ktorá vám

prejsť na článok