Zloženie 1 cibuľa1 strúčik cesnaku2 polievkové lyžice olivového oleja1 stredne veľká tekvica hokkaido1 liter zeleninového vývaru100 g arašidov, pražených a solených1 plechovka kokosového mlieka2 polievkové lyžice limetkovej šťavy Soľ, korenie, pažítka Príprava: Cesnak a cibuľu olúpte a nakrájajte, ľahko osmažte v pánvici s olivovým olejom.Tekvicu umyte, odstráňte jadro a nakrájajte na malé kúsky. Pridajte do pánvice a zalejte zeleninovým vývarom.Všetko sa privedie k varu a nechá sa variť asi 20 minút, až pokiaľ nebude tekvica mäkká. Potom ju rozmixujte na kašu.Pridajte tri štvrtiny arašidov, kokosové mlieko a limetkový džús a znovu rozmixujte.Dochuťte soľou, korením a ozdobte zvyškom arašidov, pažítkou a podávajte. Nutričné hodnoty: Sacharidy, 21 g, 8 % Tuky, 25 g, 36 % Kcal, 360, 18 % Nasýtené tuky, 6 g, 30 %
Polievka, ktorá postaví chorého na nohy. Môže sa hodiť aj po fláme.
Veľmi jednoduchá a rýchla polievka, ktorú zvládnu uvariť aj deti. O to viac im bude chutiť.
Tradičná zemiaková polievka, ktorú si mnohí z nás pamätajú z prázdnin u babičky.
Maslovú tekvicu ošúpeme, nakrájame na kocky. Uvaríme nad parou do mäkka a rozmixujeme. Vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom. Pridáme olej, mlieko a spolu zmiešame. Nakoniec primiešame rozmixovanú tekvicu. Do tejto tekutej zmesi pridáme múku so sódou bikarb
prejsť na článokParadajková polievka je dnes jednou z najpopulárnejších polievok na svete, ale máte tušenie, že sa pôvodne vôbec neservovala ako polievka? Jej história siaha až do 18. storočia a mala mnoho podôb, kým sa stala tým, čo poznáme dnes.Paradajky, ktoré sa pôvo
prejsť na článok