Trvalo udržateľná výroba

Trvalo udržateľná výroba Energetická udržateľnosť Snažíme sa o energetickú efektívnosť a znižovanie našej uhlíkovej stopy prostredníctvom všetkých procesov. Naša továreň je vykurovaná a chladená geotermálnou energiou. Geotermálne vykurovanie je ekologická voľba, ktorá nevytvára žiadne emisie CO2. Je to úplne čistá a obnoviteľná energia. Navyše, všetko naše továrenské osvetlenie je LED a vybavené detekciou pohybu. Svetlá svietia len vtedy, keď sú prítomní ľudia. Zodpovedné výrobné postupy Procesy vykurovania a chladenia pri výrobe produktov spotrebúvajú obrovské množstvo energie a s pomocou našich šikovných inžinierov sme vyvinuli nový systém cirkulácie energie pre naše zariadenia, kde je možné rovnakú energiu použiť viackrát. Horúca voda potrebná pre výrobné procesy je privádzaná v požadovanej teplote do nádoby z veľkého kotla, predtým sa horúca voda potrebná vo výrobných procesoch ohrievala elektrinou alebo parou. To nám umožňuje skrátiť čas procesu na polovicu a zároveň zdvojnásobiť výrobnú kapacitu. Minimálna spotreba vody Chladiacu vodu sme odoberali z vodovodného kohútika a potom sa chladiaca voda ešte teplá odvádzala do kanalizácie. Teraz ušetríme 4 milióny litrov čistej pitnej vody ročne vďaka systému uzavretého obehu vody vybaveného rekuperáciou tepla. Tento systém nám umožňuje dosiahnuť významné úspory energie, keďže sa recirkuluje rovnaká voda používaná v chladiacich procesoch. Využívanie slnečnej energie Naša strešná solárna elektráreň má 678 solárnych panelov, čo zaisťuje, že naša ročná produkcia elektriny prevyšuje potreby elektriny našich výrobných procesov. V lete je náš výrobný závod poháňaný čisto solárnou energiou, vďaka čomu sú prevádzky plne uhlíkovo neutrálne a cez víkendy sa prebytočná energia dodáva späť do siete.

prejsť na článok

Výroba a montáž odhlučňovacej konštrukcie

Výroba a montáž odhlučňovacej konštrukcie Výroba a montáž konštrukcie na odhlučnenie pre potravinové chladenie na streche z PUR panelov pre predajňu Terno - Romanova v Bratislave - Petržalke.

prejsť na článok

Výroba a montáž posuvnej brány

Výroba a montáž posuvnej brány Výroba a montáž posuvnej brány na Žabom majeri v Bratislave. Výkop základu pre osadenie minibagrom, betónovanie a následná inštalácia brány.

prejsť na článok

Trvalo sa zníži daň z pridanej hodnoty (DPH) pre služby v gastrosektore na 10 %

Bratislava 1. januára (TASR) - V novom roku začínajú platiť viaceré zmeny v daňových zákonoch, prijaté v súvislosti s novým štátnym rozpočtom. Trvalo sa zníži daň z pridanej hodnoty (DPH) pre služby v gastro a turistickom sektore. Naopak, zvýši sa odvod z

prejsť na článok

Workshop Udržateľná mobilita v mestách/obciach

OCI BB v spolupráci so Slovenskou agentúrou životného prostredia (SAŽP) organizuje workshop Udržateľná mobilita v mestách/obciach, ktorý je určený  pre zástupcov samospráv, neziskových organizácií, inštitúcií, aj zástupcov škôl. Príklady dobrej praxe, kto

prejsť na článok

2013 KOVO VÝROBA SMIŽANY

Príspevok 2013 KOVO VÝROBA SMIŽANY je zobrazený ako prvý na Beton pumpy Spiš.

prejsť na článok