Home | Stale mame chut

Gastronómia na Slovensku dnes čelí extrémne náročnej situácii. Spájame sily a spoločným hlasom poukazujeme na nevyhnutnosť rýchlej a adresnej pomoci od štátu. Sme tu a stále máme chuť.

prejsť na web

Trvalo sa zníži daň z pridanej hodnoty (DPH) pre služby v gastrosektore na 10 %

Bratislava 1. januára (TASR) - V novom roku začínajú platiť viaceré zmeny v daňových zákonoch, prijaté v súvislosti s novým štátnym rozpočtom. Trvalo sa zníži daň z pridanej hodnoty (DPH) pre služby v gastro a turistickom sektore. Naopak, zvýši sa odvod z

prejsť na článok

Gastro podporuje návrat k Ústrednému krízovému štábu

Bratislava 28. mája 2021 – Platforma #StáleMámeChuť spájajúca 14 kľúčových združení a iniciatív podnikateľov a dodávateľov, reprezentujúca tisícky prevádzok a desiatky tisíc zamestnancov v gastro sektore, sa pripája k žiadostiam viacerých sektorov o zruše

prejsť na článok

Otvorený list vláde SR

Vážení členovia vlády Slovenskej republiky, V Bratislave, 29.4. 2021 dovoľujeme si obrátiť sa na Vás v mene podnikateľov, ktorí bojujú za záchranu gastro sektora na Slovensku – či už prostredníctvom nových iniciatív alebo v rámci etablovaných záujmo

prejsť na článok

Gastrosektor privítal návrh na dočasné zníženie DPH

O tom, že sa koalícia dohodla na dočasnom znížení sadzby DPH na 10 %, informoval minister financií Igor Matovič (OĽANO). Bratislava 2. decembra (TASR) - Gastrosektor víta koaličný návrh na dočasné zníženie dane z pridanej hodnoty (DPH) na stravovacie slu

prejsť na článok

Reči bez činov gastru nepomôžu, sektor vyzýva na reálne kroky vlády a koalície pre zníženie DPH

Bratislava 4. februára 2022 – Rastúce náklady, drastické pandemické opatrenia počas vianočných sviatkov, prebiehajúca vlna omikronu a začínajúca cezhraničná turistika ešte viac zhoršujú katastrofálnu situáciu gastro sektora na Slovensku. Na záchranu gastr

prejsť na článok

Potravinári a gastro prevádzky opäť spúšťajú projekt na presun pracovnej sily

Bratislava 17. decembra 2021 – Potravinári a cestovný ruch sa opäť dohodli na projekte presunu pracovnej sily z gastro prevádzok do podnikov na výrobu potravín. Prísne opatrenia na zabránenie šírenia pandémie spôsobenej ochorením COVID-19 na jednej strane

prejsť na článok

Slovenské gastro zomiera - prevádzky už štát zatvára, pomoc však stále neposkytuje

Gastro sektor v prebiehajúcej tretej vlne bude mať už 24 okresoch povinne zatvorené prevádzky. Napriek zdvojnásobenie čiernych okresov najviac postihnutý sektor pandémiou nedostáva od štátu žiadnu pomoc, upozorňujú na to gastro združenia a ich dodávatelia

prejsť na článok

Znížená DPH by pomohla celému gastro sektoru, môže zastaviť nútený rast cien

● Nástup zákazníckej spotreby po uvoľnení opatrení je zatiaľ pomalý, podniky neočakávajú veľkú eufóriu. ● Podpora lokálnej spotreby a konkurencieschopnosti v prihraničných regiónoch sú kľúčové. ● Gastro podniky avizujú rast cien vstupov - znížená DPH by t

prejsť na článok

Gastro volá po znížení DPH na stravovacie služby, oproti okolitým krajinám je dvoj- až štvornásobná

Európska komisia odporúča členským štátom znížiť DPH pre gastro a cestovný ruch DPH v gastre je na Slovensku dvoj- až štvornásobná oproti okolitým krajinám Slovensko má štvrtú najvyššiu DPH na gastro v celej Európskej únii Bratislava 9. apríla 2021

prejsť na článok

ŠTYRI Z PIATICH GASTRO PREVÁDZOK podporu pre cestovný ruch stále nedostali

7-dňový prieskum #StáleMámeChuť o čerpaní pomocí v gastro sektore MDaV SR vypláca pomoc extrémne pomaly a jednostranne si predlžuje termíny Vyplácanie pomocí pre gastro treba zjednodušiť a zrýchliť Bratislava 22. februára 2021 - Situácia v sektore g

prejsť na článok

Šesť opatrení na záchranu sektora gastro služieb

Situácia v sektore gastro služieb (HORECA) je kritická. Už trištvrte roka znášajú gastro prevádzky prísne pandemické obmedzenia, v dôsledku ktorých sú mnohé na pokraji krachu. Zákaz využitia vonkajších terás, ktorý platí od minulého piatku, je ďalšou rano

prejsť na článok