Bratislava 17. decembra 2021 – Potravinári a cestovný ruch sa opäť dohodli na projekte presunu pracovnej sily z gastro prevádzok do podnikov na výrobu potravín. Prísne opatrenia na zabránenie šírenia pandémie spôsobenej ochorením COVID-19 na jednej strane obmedzili prevádzky pôsobiace v gastro sektore, na druhej strane potravinárske podniky zápasia s poklesom počtu pracovnej sily. Potravinárska komora Slovenska, ako člen platformy Stálemámechuť, preto iniciovala znovu naštartovanie zapožičiavania si zamestnancov. Spoločne vytvorili jednoduchý nástroj, ktorým sa budú vzájomne informovať o počte pracovníkov, ktorých má cestovný ruch k dispozícií a na druhej strane ich spojíme s potravinárskymi podnikmi, ktoré potrebujú pracovnú silu či už do výroby, alebo logistiky. „Dávame možnosť všetkým potravinárskym prevádzkam nahlasovať počet chýbajúcich kapacít v logistike a vo výrobe. Na druhej strane prevádzky cestovného ruchu, či už hotely, reštaurácie alebo iné zariadenia zápasiace s nadbytkom pracovnej sily majú možnosť nahlásiť počet zamestnancov, ktorých môžu uvoľniť na prácu v potravinárskych podnikoch. Výhodou je, že zamestnanci v hoteloch a reštauráciách sú držiteľmi zdravotných preukazov, ktoré sú na prácu v potravinárskej výrobe nevyhnutné,“ uviedla Jana Venhartová, riaditeľka Potravinárskej komory Slovenska. Zároveň sme pre zamestnávateľov pripravili vzor na právne ošetrenie dočasného pridelenia zamestnancov, aby boli dodržané pracovnoprávne predpisy. V prípade záujmu o zapojenie sa do projektu nás môžete kontaktovať na adrese [email protected].
Chceli by ste si otvoriť reštauráciu, kaviareň, pizzeriu či krčmu? Netušíte, čo všetko pri tom treba zariadiť? Aké povinnosti čakajú tých, ktorý sa pustia do tohto typu podnikania? Spísali sme Príspevok Čo všetko je potrebné pre otvorenie gastro prevádzky
prejsť na článokGastro sektor v prebiehajúcej tretej vlne bude mať už 24 okresoch povinne zatvorené prevádzky. Napriek zdvojnásobenie čiernych okresov najviac postihnutý sektor pandémiou nedostáva od štátu žiadnu pomoc, upozorňujú na to gastro združenia a ich dodávatelia
prejsť na článokVyužite silu AI naplno a oslovte top kandid tov. Vytvorte p tav popis pracovnej poz cie jedn m klikom a z skajte viac času na strategickej ie lohy. Sk siť popis poz cie s AINapl novať uk žku Pom hame stovk m spoločnost zefekt vniť v berov proces. P ta
prejsť na článokBratislava 4. februára 2022 – Rastúce náklady, drastické pandemické opatrenia počas vianočných sviatkov, prebiehajúca vlna omikronu a začínajúca cezhraničná turistika ešte viac zhoršujú katastrofálnu situáciu gastro sektora na Slovensku. Na záchranu gastr
prejsť na článokHľadáme vedúcu/vedúceho oddelenia prevádzky NOC na plný úväzok s nástupom od 1. januára / 1. februára 2024 Článok Pracovná ponuka: Vedúci/a oddelenia prevádzky zverejnilo Národné osvetové centrum - Kultúrno-osvetové zariadenie s celoslovenskou pôsobnosťou
prejsť na článok