Počas kvitnutia a plodenia je hlavným nepriateľom jahôd a záhradkára. Nosánik jahodový je malý čierny chrobák dlhý 3–4 mm a dokáže zničiť vašu úrodu. Je k nájdeniu takmer všade, kde sa pestujú jahody. Škodca sa stáva aktívnym práve v období kvitnutia, pretože nosániky kladú vajíčka do púčikov a potom stopky jednoducho odrežú. Púčiky odpadávajú na zem, v ktorej škodca prechádza radom premien, a to: vajíčko, larva, kukla - mladý hmyz. Hlavným problémom je, že počas obdobia kvitnutia a plodenia už nie je možné striekať kríky chemikáliami, takže dnes vám poviem úžasný prírodný spôsob boja proti nosánikom v tomto období. Jednoduchá zmes prírodných repelentov funguje dobre proti škodcom, musíte ale posypať kvitnúce jahody cez listy a posypať aj pôdu v blízkosti kríkov. Táto metóda pomôže zahnať až 80 % populácie škodcu, čím výrazne prispeje k celkovej úrode. Prvou ingredienciou je horčičný prášok. Horčičný prášok je produkt, ktorý zostane po spracovaní horčičných semien na olej. Je schopný odpudzovať škodcov jahôd a tiež, keď sa začne rozkladať, pôsobí ako dobré organické hnojivo vstupujúce do zeme. Druhou, ešte dôležitejšou zložkou v tejto zmesi, je tabakový prach alebo zomletý tabak. Obsahuje nikotín, látku, ktorej sa hmyz bojí ako ohňa. Nikotín nielenže odpudzuje škodcu, ale tento prášok môže chrobákom spôsobiť poškodenie, ktoré už nerozchodia. Zmiešajte ingrediencie rovným dielom a rozsypte ich na jahody počas kvitnutia a plodenia. Pozrite si tiež: °°° Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami! Povedzte o nás Vašim priateľom Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň! The post Týmto práškom nezabudnite v júni poprášiť vaše jahody. Úroda sa zdvojnásobí a nosániky rýchlo zmiznú appeared first on Šikovník.
Mnoho záhradkárov sa pýta, ako urobiť jahody čo najsladšie? Obsah cukru v bobuliach ovplyvňujú tieto faktory: odroda jahôd, množstvo slnka (čím ho je viac, tým sú jahody sladšie) a samozrejme obsah živín v pôde. Toto sú 3 hlavné faktory, ktoré ovplyvňujú
prejsť na článokSuroviny na 1 porciu: 3 PL resp. 40 g amarantovej múky 2 dcl pohánkového mlieka 1 KL chia semienok 1 ČL med 1 PL arašidové maslo jahody maliny čučoriedky Nutričné hodnoty na porciu: 384 kcal, bielkoviny 12,2 g, 44,1 g, tuky 16,1 g, vlákni
prejsť na článokNebojte sa, cena poistenia vozidla podľa kvality vodičských schopností zostane ešte dlho. V priebehu nasledujúcich 5 rokov však z poistných podmienok zmiznú tabuľky so stupnicou bonus-malus (BM). Logických dôvodov na zmenu je hneď niekoľko. Najťažšie však
Chcete sa dočkať bohatej úrody paprík? Tak to by ste mali vedieť, čo nevysádzať do záhonov vedľa nich! Papriky sú jednou z najobľúbenejších zelenín, ktoré sa vo veľkom pestujú na slovenských záhradkách. Starostlivosť o ne nie je nijako náročná a ich chutn
prejsť na článokFilm Hlavička je dobrodružný príbeh detí, ktorým uniesli rodičov. Tie sa rozhodnú, že svojich rodičov vypátrajú. Pomôže im pri tom aj autistický súrodenec Hlavička#8220;.Keď Alicini (11) rodiča jedného dňa záhadne zmiznú, ešte netuší, že ich uniesol a zhy
prejsť na článok