Suroviny na 1 porciu: 3 PL resp. 40 g amarantovej múky 2 dcl pohánkového mlieka 1 KL chia semienok 1 ČL med 1 PL arašidové maslo jahody maliny čučoriedky Nutričné hodnoty na porciu: 384 kcal, bielkoviny 12,2 g, 44,1 g, tuky 16,1 g, vláknina 3,5 g. Postup: Postup je rovnaký ako pri dvoch predošlých kašičkách, amarantovú múku spolu s chia semienkami miešame do zhustnutia v pohánkovom mlieku, potom odstavíme a dosladíme medom a vmiešame arašidové maslo. Na vrch dáme jahody, maliny a čučoriedky.
Kaša môže byť ovsená (ovos bez lepku), kukuričná, ryžová, pohánková alebo pšenová. Tieto obilniny môžete ľubovoľne kombinovať a s pridaním sezónneho ovocia a orechov získate nutrične vysoko hodnotné jedlo. Najmä pre deti v chladných mesiacoch sú takéto
prejsť na článokPozývame Vás na pravú domácu zabíjačku, ktorá sa bude konať 24. februára 2018 na terase hotela Spectrum. Začiatok akcie: 7:30 hod. Od 8:30 je možná ochutnávka výrobkov na mieste a možnosť zakúpiť si výrobky na domov. Výrobky: jaternice, krvavnice, zabíjač
prejsť na článokZ bezlepkových ovsených vločiek môžete urobiť aj lievance. Osolené vločky zalejete vriacou vodou a počkáte, kým zmäknú, pridáte vajce, nasekané alebo mleté mandle, ľanové semiačka, sezam, príp. nastrúhané jablko, mak atď., a dochutíte napr. perníkovým kor
prejsť na článokKaždý, kto pestuje paradajky, vie, že sa na nich objavujú divoké výhonky. Ide o bočné prirodzene rastúce výhonky, ktoré treba odstrániť. Ako spoznáte divoké výhonky paradajok, ako ich odstránite a čo s nimi urobíte? Divoké výhonky paradajok sú postranné v
prejsť na článokNaši predkovia prežili počas života rôzne udalosti či zážitky, no tie najdôležitejšie boli rovnaké. V prvom článku zo série Dôležité udalosti v rodokmeni sme hovorili o narodení a krste, v druhom článku sme hovorili o svadbe a v tomto článku sa pozrieme n
prejsť na článok