Amarantová kaša

Suroviny na 1 porciu: 3 PL resp. 40 g amarantovej múky 2 dcl pohánkového mlieka 1 KL chia semienok 1 ČL med 1 PL arašidové maslo jahody maliny čučoriedky Nutričné hodnoty na porciu: 384 kcal, bielkoviny 12,2 g, 44,1 g, tuky 16,1 g, vláknina 3,5 g. Postup: Postup je rovnaký ako pri dvoch predošlých kašičkách, amarantovú múku spolu s chia semienkami miešame do zhustnutia v pohánkovom mlieku, potom odstavíme a dosladíme medom a vmiešame arašidové maslo. Na vrch dáme jahody, maliny a čučoriedky.

prejsť na článok

Kaša s ovocím a orechami

Kaša môže byť ovsená (ovos bez lepku), kukuričná, ryžová, pohánková alebo pšenová. Tieto obilniny môžete ľubovoľne kombinovať a s pridaním sezónneho ovocia a orechov získate nutrične vysoko hodnotné jedlo. Najmä pre deti v chladných mesiacoch sú takéto

prejsť na článok

Domáca zabíjačka

Pozývame Vás na pravú domácu zabíjačku, ktorá sa bude konať 24. februára 2018 na terase hotela Spectrum. Začiatok akcie: 7:30 hod. Od 8:30 je možná ochutnávka výrobkov na mieste a možnosť zakúpiť si výrobky na domov. Výrobky: jaternice, krvavnice, zabíjač

prejsť na článok

Lievance

Z bezlepkových ovsených vločiek môžete urobiť aj lievance. Osolené vločky zalejete vriacou vodou a počkáte, kým zmäknú, pridáte vajce, nasekané alebo mleté mandle, ľanové semiačka, sezam, príp. nastrúhané jablko, mak atď., a dochutíte napr. perníkovým kor

prejsť na článok

Veľkým problémom sú divoké výhonky paradajok. Môžete ich však ľahko odstrániť

Každý, kto pestuje paradajky, vie, že sa na nich objavujú divoké výhonky. Ide o bočné prirodzene rastúce výhonky, ktoré treba odstrániť. Ako spoznáte divoké výhonky paradajok, ako ich odstránite a čo s nimi urobíte? Divoké výhonky paradajok sú postranné v

prejsť na článok

Dôležité udalosti v rodokmeni – smrť a pohreb

Naši predkovia prežili počas života rôzne udalosti či zážitky, no tie najdôležitejšie boli rovnaké. V prvom článku zo série Dôležité udalosti v rodokmeni sme hovorili o narodení a krste, v druhom článku sme hovorili o svadbe a v tomto článku sa pozrieme n

prejsť na článok