Varenie v mikrovlnnej rúre

Varenie – Príprava jedál Bez mikrovlnnej rúry si súčasnú kuchyňu už ani nevieme predstaviť. Slúži nám však najčastejšie na zohrievanie arozmrazovanie potravín. No dá sa používať aj na tepelnú úpravu jedál. Treba si však osvojiť základné princípy tohto štýlu varenia. Lepšie je porciovať menšie kúsky, tak bude jedlo rýchlejšie hotové. Rýchlejšie sa uvaria osolené potraviny, pretože molekuly vody sa obalia iónmi soli azväčšením povrchovej plochy sa zlepší aj rozsah kontaktu elektromagnetického žiarenia, ktoré sa šíri rýchlosťou svetla. Zásadný rozdiel medzi klasickým varením atýmto je, že potraviny nezískavajú teplo zvonkajšieho zdroja energie, ale že vplyvom magnetického poľa sa teplo vyrába priamo vsamotných potravinách. Podstatná je aj fáza po vypnutí rúry. Uvarené jedlo sa ešte má nechať stáť 5 až 20 minút vzakrytej nádobe, aby sa teplo rozložilo vcelom pokrme rovnomerne. Výhody anevýhody: Varenie vmikrovlnnej rúre je výhodné hlavne preto, že je krátke aže netreba používať tuk, čo spĺňa požiadavky racionálnej výživy. Apodstatný je aj fakt,že potraviny takto pripravené si zachovajú nielen množstvo výživných látok, ale isvoju farbu achuť. No mení sa výrazne ich aróma. Potrebné je tiež dodržiavať zásady – musíme si osvojiť dobu tepelnej úpravy jednotlivých pokrmov azriadov nemôžeme používať všetky druhy. Dovolené materiály sú sklo, plasty, porcelán a tiež keramika akamenina, ale len glazúrované. Kovové auzavreté sklenené sú absolútne nevhodné anebezpečné sú aj taniere sstriebornými či zlatými ozdobami, vich prípade hrozí elektrický výboj. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Výhody mikrovlnnej rúry

Kuchyňa by mala disponovať rôznymi elektrickými zariadenia a elektrickými spotrebičmi. Máte aj vy chladničku, mrazničku, či iné kuchynské elektrické potreby vo vašej kuchyni? Určite áno. Takýmto vhodným elektrickým zariadením práve v kuchyni je aj mikrovl

prejsť na článok

Špekačkové ražniči pečené v rúre

Špekačkové ražniči - pečené v rúre Ražniči pečené v rúre Typ jedlaHlavné jedlo, Obed, Predjedlo, Večera KuchyňaČeská, Maďarská, Slovenská

prejsť na článok

5 tipov na varenie s deťmi

Pre deti je fascinujúce všetko, čo sa týka kuchyne a varenia. Sú prekvapené, keď sa zmrazené červené maliny zrazu v mixéri zmenia na ružové smoothie, ale aj vtedy, keď muffiny „nafúknu“ v rúre, či keď sa pri smažení zmení farba a konzistencia vaječného

prejsť na článok

Rôzne elektrické spotrebiče

Každý elektrický spotrebič vám v niečom pomáha. Je užitočný pre viaceré činnosti, ktoré potrebujete vykonávať. To isté platí aj pre mikrovlnnú rúru. Máte aj vy vo vašej kuchyni mikrovlnnú rúru? Niektorí si život bez nej nedokážu predstaviť. Mnohé mikrovln

prejsť na článok

Pečené bravčové koleno

Pečené bravčové koleno Pečené bravčové koleno

prejsť na článok