Varenie – Príprava jedál Varenie vo vodnom kúpeli predstavuje šetrnejší spôsob varenia. Potravina sa pripravuje vohňovzdornej miske alebo v menšom kastróli, ktorý je umiestnený vo väčšom nízkom hrnci alebo vhlbšej panvici svodou. Túto najprv necháme zovrieť apo zvyšok prípravy jedla silu ohrevu stlmíme. Takto sa robia rôzne omáčky, krémy, peny, pudingy i čokoládová poleva, na prípravu ktorých sa používajú vajcia, smotana a maslo. Všetko suroviny, ktoré majú tendenciu pod priamym zdrojom tepla prihorieť. Dôvodom pre voľbu vodného kúpeľa je menej agresívny atiež pomalší priebeh varenia, ktorý umožňuje lepšie prepojenie jednotlivých ingrediencií. Poznáme aj varenie jedál vo vodnom kúpeli vrúre, čo je spôsob ideálny pre prípravu rôznych nákypov, paštét alebo zapekaných dezertných krémov. Výhody inevýhody: Výhodou je kvalitný výsledok, ktorý by sme varením na priamom zdroji tepla nedosiahli. Nevýhodou je prácnosť. Ak však túto technológiu využívame často, môžeme si kúpiť špeciálny hrniec na účel varenia vo vodnom kúpeli, ktorý sa skladá zdvoch plášťov amedzipriestoru na naliatie vody. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Prikrývame ňou panvicu, keď nemáme po ruke pokrievku, grilujeme v nej, balíme do nej potraviny, ktoré skladujeme v chladničke... to sú len niektoré z využití hliníkovej fólie v kuchyni. Môže mať teda varenie s alobalom nebezpečné a škodlivé následky?
prejsť na článokŽupan je možné použiť pri dlhšom relaxačnom kúpeli, rovnako ako po rýchlej sprche. Aké aspekty teda zohľadniť pri výbere župana? A prečo je dobré si ho vôbec kupovať? Viac...
prejsť na článokDnes Vám prinášame stavbu sporák s diagonálnou platňou vo veľmi peknej bledomodrej farbe. Táto stavba je dosť veľká a vyžaduje dostatok priestoru. Samozrejme jej základnou funkciou je varenie. Sekundárne slúži na vykurovanie priestoru. Tomu pomáha aj čas
prejsť na článokDobrý deň, dnes chceme upriamiť vašu pozornosť na zaujímavú prípravu zdravej stravy, ktorú používame v našej kuchyni. Sous vide – „rovnomerná tepelná úprava potravín vo vákuu“. Jedná sa o prípravu potravín varením alebo parením pri nízkej teplote, s tým ž
prejsť na článokPo horúcej kúpeli na vás namiesto nadýchaného a mäkučkého uteráka čaká hrubý kus látky, ktorý už dávno nesaje, ako má? Myslíte si, že každá osuška skrátka časom stratí svoju jemnosť a že sa s tým nedá nič robiť? Omyl. Stačí len vedieť, ako vybrať tú správ
prejsť na článok