Čo je to sous-vide?

Dobrý deň, dnes chceme upriamiť vašu pozornosť na zaujímavú prípravu zdravej stravy, ktorú používame v našej kuchyni. Sous vide – „rovnomerná tepelná úprava potravín vo vákuu“. Jedná sa o prípravu potravín varením alebo parením pri nízkej teplote, s tým že produkt je uložený do vákuových vreciek, z ktorých bol pomocou prístroja odsatý vzduch. Pri varení vo vákuu neuniká z potravín žiadna šťava a tým ani chuť. Vynikne chuť varenej suroviny. Pridaním rôznych korenín a bylín môžeme dodať produktom nevšedné kombinácie chutí. Táto metóda zabezpečí pri optimálne nastavenej teplote zničenie prípadných baktérií a iných nežiadúcich mikroorganizmov – mäso sa stáva bezpečnejším a naďalej si ponechá všetky výživné látky. Metódou sous vide môžeme pripraviť všetky druhy mäsa, zeleniny, dokonca aj dokonalé vajíčka. U nás používaná metóda je uloženie vákuových vreciek do vodného kúpeľa, v ktorom sa udržiava na desatinu presne stanovená teplota v rozmedzí od 55 až 95 °C. Mali ste u nás možnosť ochutnať napr. bravčovú panenku s rozmarínom a čiernym korením, pripravovanú pri teplote 61,0°C, 17 hodín vo vodnom kúpeli. Alebo morčacie stehná s korením a cesnakom….teplota 62,5°C. Samozrejme, čas prípravy upravujeme podľa množstva suroviny. Neskutočne dobré sú hovädzie steaky… Tie možno nabudúce… Pozdravuje vás Maroš Tokarčík Príspevok Čo je to sous-vide? je zobrazený ako prvý na Fitkrabičky.

prejsť na článok

Degustačný večer (21.11.2017 o 17:00)

Milí naši hostia v tento zaujímavý večer vám bude nalievať wisky Jameson ambasádor pre SR Viktor Miškov a budete mať možnosť ochutnať špeciality nášho šéfkuchára Dušana Čatlocha: Sous-vide roast-beef z mladého býčka, jelenia paštéta (paté) s čučoriedkami

prejsť na článok

Degustačný večer s whiskey Jameson

21.11.2017 v podvečer nás poctili svojou návštevou asi tri desiatky hostí. V tento zaujímavý večer nám nalieval wiskey Jameson ambasádor pre SR Viktor Miškov a ochutnali sme špeciality nášho šéfkuchára Dušana Čatlocha: Sous-vide roast-beef z mladého býčka

prejsť na článok

Pozrite sa s nami ako to vyzeralo na 1. ročníku OMES GASTRO FUSION 2024

Gastro rok 2024 sme skutočne naštartovali spoločným vzdelávacím popoludním, ktorým nás sprevádzalo dobré jedlo, hudba a skvelý moderátor Marián Lechan. V Kaviarni Nová synagóga Žilina sme 1.2. 2024 o 14:00 hod. začali našim odborným programom, ktorého

prejsť na článok

Pichon Baron

26.10.2023, od 19:00 Priatelia vinári, pripravili sme pre vás ďalší z vrcholov tohtoročnej sezóny v Bratislave. Skvelým vínam z Chateau Pichon Baron bude sekundovať skvelé poňatie francúzskej gastronómie. Večerom Vás bude sprevádzať David Froelón.

prejsť na článok

WordPress

Lorem ipsum dolor sit amet, nam eu aperiri intellegam, doming viderer an vim, cu nam ludus putant deseruisse. Te mel habeo semper repudiare, mea no erat vitae ullamcorper, vix mentitum recusabo ea. Ea eos tale elitr percipit, recusabo conceptam vel ei, no

prejsť na článok