Nie len syry, žinčicu... ale aj chutný med sme mohli ochutnať a dozvedieť sa kadejaké "pikošky" o včelárstve.
Včely s nepochybne jedn m z najd ležitej ch hmyzov pre na e ekosyst my. S nepostr dateľn pre opeľovanie mnoh ch rastl n, čo priamo ovplyvňuje produkciu potrav n. Napriek tomu, že s prospe n , ich pr tomnosť m že byť nebezpečn , najm ak trp te alergi
Nie je, pretože keď včely vyletia z úľa, sú nasaté medom najedené. Každý primerane najedený živočích je spokojný (aj my ľudia). Tieto včely nie sú agresívne, sú pokojné a ťažké. Včely si na novú cestu za novým domovom vezmú zásoby asi na 3 dni. Navyše e
Včely vyrábajú med zbieraním nektáru, medovice a iných sladkých štiav z rozličných rastlín a ich ďalším spracovaním.
prejsť na článokPríroda to zariadila tak, aby mali včely od skorej jari do konca jesene dostatok potravy. Pozorný včelár sleduje prírodu a vie, ktorá rastlina dáva aktuálne včelám peľ a nektár. Ešte v chladnom februári začína kvitnúť LIESKA, v marci s prvými hrejivými
Včely patria k jedným z najdôležitejších živých tvorov na našej Zemi. Túto informáciu v roku 2008 potvrdil aj inštitút Earthwatch na stretnutí Londýnskej Kráľovskej geografickej spoločnosti. Až 70% celosvetového poľnohospodárstva totiž závisí výlučne od v
prejsť na článok