Nie je, pretože keď včely vyletia z úľa, sú nasaté medom najedené. Každý primerane najedený živočích je spokojný (aj my ľudia). Tieto včely nie sú agresívne, sú pokojné a ťažké. Včely si na novú cestu za novým domovom vezmú zásoby asi na 3 dni. Navyše ešte nemajú svoj príbytok, ktorý by chceli brániť, takže neútočia. Ak budeme roj v pokoji pozorovať, naskytne sa nám krásne prírodné divadlo. Ak roj nájde včelár a roj nesedí nebezpečne vysoko, roj zmetie do rojáčika a včely neskôr usadí do prázdneho úľa. Tento roj som usádzal na dva krát. Prvý krát to vyzeralo nádejne. Všetky včely vchádzali za matkou do úľa.Na druhý deň ráno však všetky včely sedeli na úli.Po druhom pokuse už včely zostali bývať v novom príbytku. The post Je včelí roj nebezpečný? first appeared on medusha.sk.
Pravý včelí med v sebe kombinuje vynikajúce výživové vlastnosti s neuveriteľnými liečivými účinkami. Zároveň je to vysoko energetická potravina obsahujúca na 100 g približne 3000 kalórií. Kvalitný med je prakticky večný – staroegyptský med z éry 3200 roko
prejsť na článokVčelí peľ je produktom včiel, ktorý im slúži ako potrava pre mladé včely. Pochádza z peľu, ktorý je zbieraný na telách včiel. Je považovaný za veľmi komplexnú prírodnú potravinu, pretože obsahuje všetky živiny potrebné pre človeka. Je zaujímavé uvedomiť s
prejsť na článokBetónové tvárnice sú samo o sebe studené. Studený komín znamená tvorbu dechtu a kondenzu ktorý je v komíne nežiadúci a nebezpečný! Každý komín je potrebné čo najskôr zahriať na prevádzkovú teplotu čím ...
prejsť na článokČo to ten VČELÍ MED vlastne je? Veľmi stručne a polopatisticky: Všetko sa to začína pri kvetoch a ich nektáre, prípadne pri medovici na listoch a ihličí stromov. Sladkú tekutinu prinášajú včely lietavky do úľa v medovom vačku. Lietavka tekutinu odovzdá ro
prejsť na článokPrírodný včelí med nepovzbudzuje chuť do jedla, ani sa ním nedá prejesť. Tým, že sa okamžite vstrebáva do krvi, tak si náš organizmus včas povie: „Dosť!“ a prestaneme mať naň chuť. Jednou z hlavných príčin nadváhy je prílišná konzumácia cukrov a spracova
prejsť na článok