Včely samotárky murárky, najlepší jarný opeľovač.

Včely samotárky murárky, najlepší jarný opeľovač. Tu na E-SHOPE nájdete našu ponuku: Včely samotárky | Primaverahouse.sk Naše jemnučké, chlpatučké bacuľky s krásnym sfarebním sú samotárske včely murárky, nazývané aj ako samotárske. Hniezdia v otvoroch/dierach rôznych priemerov do ktorých kladú svoje vajíčka ďalších jedincov a tieto diery zamurovávajú hlineným bahnom. Preto sa takýmto včelám hovorí aj včely murárky/murárske včely. Patria medzi prvé včely, ktoré vyletujú v chladnom sychravom jarnom počasí. Sú najideálnejším opeľovačom jarných ovocných stromov, sadov, bobuľového a jadrového ovocia a iných hmyzom opelivých úžitkových rastlín. Samotárske včely, ktoré ponúkame, slúžia predovšetkým k zvýšeniu výnosu a kvality plodín. Alebo si ich môžete zaobstarať len tak, na sledovanie života včiel murárok s deťmi. Prečo chovať samotárske včely? zvyšujú úrodu a kvalitu plodov a zaistia a zlepšia opelenie divokorastúcich rastlín lietajú a opeľujú prvé kôstkoviny už od 5°C, keď ešte medonosné včely nelietajú a sú vo svojich úľoch pomôžete prírode v rozvoji a udržateľnosti opeľovačov Aký je rozdiel medzi Osmiou cornuta a Osmiou bicornis (rufa)? Osmia cornuta je ideálna na opelenie kôstkového ovocia (mandľa, čerešňa, višňa, marhuľa a slivka), Je najhodnotnejšia zo všetkých včiel samotárok a opeľuje už od marca v závislosti od počasia a to už od 5°C. Pri ponechaní dlhšej hibernácie ju je možné použiť aj na opelenie jadrovín a iných plodín. Osmia cornuta je najdokonalejší opeľovač spomedzi včiel samotárok. Osmia bicornis (rufa) je ideálna na opelenie jadrovín (jablká, hrušky), ale aj ríbezlí, egrešov, jahôd, atď. Opeľuje od apríla v závislosti od počasia od 8-10°C. Čo potrebujú samotárske včely? hniezdiace otvory priemeru Ø6-10mm rozkvitnuté peľodajné kvety vlhké hlinené bahno na stavbu hniezd a najideálnešie je ponúknuť včelám priateľskú záhradu bez chemikálií Ako si vybrať najideálnejší dátum objednania včiel z našej včelej farmy / e-shopu? vytvoriť si objednávku cca mesiac pred začiatkom kvitnutia prvého ovocného stromu, alebo bobuľového kra, resp. to čo chcete mať dôkladne opelené a zvýšiť výdatnosť plodov včely v podobe kokónov / kukiel obdržíte v papierovej liahni, z ktorej odlepíte nálepku nášho loga včielky a umiestnite na pripravené stanovisko s dostatkom hniezdiacich otvorov včely podľa vývoja počasia sa vykuklia a vyletia na svoj svadobný prelet, oplodnia sa so samčekmi a začne ich opeľovacia činnosť výhodou chovu týchto včiel oproti medonosným včelám je, že lietajú a opeľujú už od 5°C. nepotrebujete žiadnu včelársku výbavu/výstroj nakoľko samotárske včely neštípu a sú mierumilovné, žiadna údržba The post Včely samotárky murárky, najlepší jarný opeľovač. appeared first on Primaverahouse.sk.

prejsť na článok

Nektárodajné rastliny

Príroda to zariadila tak, aby mali včely od skorej jari do konca jesene dostatok potravy. Pozorný včelár sleduje prírodu a vie, ktorá rastlina dáva aktuálne včelám peľ a nektár. Ešte v chladnom februári začína kvitnúť LIESKA, v marci s prvými hrejivými

prejsť na článok

Slabá úroda? Chýbajú vám v záhrade včielky samotárky!

Nie ste spokojní s tohtoročnou úrodou ovocia a zeleniny vo vašej záhrade? Namiesto zvýšenia dávky hnojív sa skúste zamyslieť nad tým, ako zapojiť do práce viac opeľovačov. Medzi najusilovnejších opeľovačov patria včielky samotárky.

prejsť na článok

Čo odpudzuje včely: Efektívne tipy na ochranu pred bodnutím

Včely s nepochybne jedn m z najd ležitej ch hmyzov pre na e ekosyst my. S nepostr dateľn pre opeľovanie mnoh ch rastl n, čo priamo ovplyvňuje produkciu potrav n. Napriek tomu, že s prospe n , ich pr tomnosť m že byť nebezpečn , najm ak trp te alergi

prejsť na článok

Je včelí roj nebezpečný?

Nie je, pretože keď včely vyletia z úľa, sú nasaté medom najedené. Každý primerane najedený živočích je spokojný (aj my ľudia). Tieto včely nie sú agresívne, sú pokojné a ťažké. Včely si na novú cestu za novým domovom vezmú zásoby asi na 3 dni. Navyše e

prejsť na článok

Ako včely vyrábajú med

Včely vyrábajú med zbieraním nektáru, medovice a iných sladkých štiav z rozličných rastlín a ich ďalším spracovaním.

prejsť na článok