Vedieť, čo pijeme a z čoho varíme je pre zdravie nevyhnutné

Drvivé percento obyvateľov Slovenska má dnes prístup k čistej pitnej vode, no na jej kvalitu musíme dbať a sledovať jej zloženie, hlavne prítomnosť tých chemických látok, ktoré sú pre zdravie a život ľudí nebezpečné a navyše sú ťažko identifikovateľné čuchom či zrakom. Na tento účel sa vykonávajú chemické rozbory vody. Rozbory a testy vody si väčšinou nechávajú robiť majitelia rodinných domov so studňami, v ktorých sa môže vyskytnúť nejaká nebezpečná chemická látka, ktorá znemožní jej používanie na varenie či pitie, no aby to zistili, musia doniesť vzorku vody do laboratórií, ktoré spoľahlivo určia, čo sa v danej vzorke nachádza. Podľa toho sa potom odporúča jej vhodnosť na pitie a varenie. Testy si môžete vykonať aj doma, v internetovom obchode sa dajú zakúpiť rozličné druhy testov od tých najjednoduchších až po rozbor vody zložité, ktoré určia množstvá nebezpečných látok, ale aj napríklad tvrdosť vody, pH, prítomnosť dusičnanov či železa alebo pesticídov a podobne. Testy vyrábajú známi výrobcovia, takže sú maximálne spoľahlivé, v prípade rozborov vody ide o činnosť odborníkov z oblasti vodného hospodárstva, ktorí sa tejto problematike dlhodobo venujú. Každý test je overený a testovaný v priemyselnom laboratóriu, preto dokážu zaručiť najvyššiu možnú mieru spoľahlivosti a presnosti, okrem testov si však na stránkach môžete objednať aj konzultácie s odborníkmi ohľadom možností úpravy pitnej vody. Každému z nás záleží na tom, aby mali naši najbližší, ale aj my sami, iba kvalitné a zdraviu vyhovujúce životné prostredie, k čomu čistá pitná voda nevyhnutne patrí. Testovanie a rozbory vody sa vykonávajú ako fyzikálno-chemický rozbor, ktorého súčasťou je mikrobiológia, je určený pre firmy aj domácnosti. Kolaudačný rozbor vody je kompletný akreditovaný rozbor, vykonávaný ako súčasť kolaudácie priemyselných stavieb či domácností. Zdravie ľudí je však priorita, preto je monitorovanie čistoty vody a jej zloženie veľmi dôležité. V súčasnosti máme viacero možností ako zistiť kvalitu vody, preto by sme nemali váhať a dbať o to, aby sme jej mali dostatok a hlavne čistú. Článek Vedieť, čo pijeme a z čoho varíme je pre zdravie nevyhnutné se nejdříve objevil na Sais.

  • Web: Sais
  • Aktualizované: 24.5.2024
prejsť na článok

Chov sliepok

Chceli by ste vedieť aký je rozdiel medzi vajcom, od sliepky z výbehu alebo od sliepky, ktorá je chovaná v klietkach? V nasledujúcom článku si priblížime v akých podmienkach vlastne žijú, z čoho si hneď spravíte vlastný názor.

prejsť na článok

Čoho sa tma bála

Tma je pre deti zvyčajne nepríjemná, ba až strašidelná. Často sa jej veru boja. To však netušia, že strach, a to veľký má aj samotná tma.... Príspevok Čoho sa tma bála je zobrazený ako prvý na ROZPRÁVKOVANIE.

prejsť na článok

Voda na pitie a pH: Udržiavanie Zdravého Rovnovážneho Stavu

Naše zdravie a pohoda môžu byť výrazne ovplyvnené pH hladinou vody, ktorú konzumujeme. V tomto článku si prehliadneme jej použitie, základné princípy a fascinujúce vlastnosti, osvetlíme význam udržiavania ideálneho pH pre bezpečnú a príjemnú hydratáciu. R

prejsť na článok

Z čoho sú vyrobené žuvačky?

Viete, z akých surovín sa žuvačky vyrábajú? Príspevok Z čoho sú vyrobené žuvačky? je zobrazený ako prvý na www.pribehypotravin.sk.

prejsť na článok

Krúpová polievka so syrom

Krúpy umyjeme a dáme variť do studenej vody. Pridáme očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu, osolíme a varíme, až sú krúpy mäkké. Prilejeme rozpustené maslo a chvíľu povaríme. V smotane...

prejsť na článok