Prebraté zo zdroja: izurnal.sk Krčmy, v ktorých sa na Slovensku varí vlastné pivo, by sa dali spočítať na prstoch jednej ruky. Pritom susedné Česko, ba i Maďarsko zažívajú doslova boom minipivovarov. Je to prirodzená reakcia na unifikáciu, keď sa rôzne lokálne značky menia na ťažko rozoznateľné „europivo“. Slovenský pivár je dosť konzervatívny, no aj u nás sa už nájdu pivovarníci, ktorí majú odvahu ponúknuť ľuďom aj niečo iné ako len „klasický“ ležiak.
Červená repa, u nás známa skôr ako cvikla, sa v našich kuchyniach často nevyskytuje, čo je ale škoda, pretože vďaka svojim účinkom nám v niektorých prípadoch dokáže pomôcť.
prejsť na článokVarenie – Recepty – Zelenina a ovocie Jednoduchá, ale zdravá príloha z červenej repy. Ingrediencie: 1 červená repa soľ podľa chuti 1 čajová lyžička vínneho octu Príprava: Repu dôkladne umyjeme, odkrojíme koreň, ale nezakrajujeme veľmi, aby nevyti
prejsť na článokPrebraté zo zdroja: HoReCa magazine, str. 38 Svet piva je mimoriadne pestrý. Na Slovensku ho však gastroprevádzky začínajú ešte len objavovať.
prejsť na článokPrebraté zo zdroja: hnonline.sk „Varíme pre fajnšmekrov. Našou novinkou je najsilnejšie slovenské pivo,“ víta ma vo dverách svojho reštauračného pivovaru Kaltenecker Ladislav Kovács.
prejsť na článokPrebraté zo zdroja: domacnost.sme.sk Možno ste si všimli, že vinotékam sa v posledných rokoch začalo výnimočne dariť a slovenské vína získavajú čoraz vyšší kredit. Že by si Slováci začali vo zvýšenej miere ctiť božský nápoj z hrozna? To by však určite v
prejsť na článok