Suroviny: 300 g hladkej múky 1 maslo 4 PL bieleho vína 1 ČL kryštálového cukru práškový cukor na obalovanie Postup: Všetky suroviny spolu vymiesime, zabalíme do potravinovej fólie a necháme 2 hodiny v chlade. Cesto si vyvaľkáme na približne 0,5-0,7cm, vykrajujeme rôzne tvary a poukladáme na papier na pečenie. Pečieme pri 170 C do slabo ružova. Po upečení ich necháme chvíľu vychladnúť, ale ešte stále teplé ich obalíme v práškovom cukre. Tip: Ak vynecháme cukor a pridáme do cesta lyžičku soli, a vykrajované potrieme vajíčkom rozmiešaným so soľou prípadne iným korením, získame výborné slané pečivo. The post Vínové pečivo appeared first on Gustoe.sk.
Na rok 2019 pripravil americký výrobca hneď niekoľko noviniek: 1. Nové vône: V línii Country je v tomto roku pripravených 5 noviniek. Vône Citrus & Seagrass, Summerset a Anjou & Allspice boli uvedené na trh na jar. S príchodom jesene budú predsta
prejsť na článokBageta je jedným z pilierov francúzskej gastronómie a sendvič azda najobľúbenejší snack vôbec. Obe pochúťky pritom vznikli úplnou náhodou. Jedna pochádza z Francúzska, druhá z Anglicka. Dve dobroty však rýchlo dobyli svet a našli si čestné miesto v jedáln
prejsť na článokTradície jednotlivých kultúr a sa miesia a miestami sú si podobné, či preberajú znaky tej druhej kultúry. Vedeli ste, že aj naši predkovia kedysi v tomto období vyrezávali zemiaky, repu, či tekvice? Dokonca sa chodilo koledovať presne tak ako sa to robí n
prejsť na článokDbajte na teplotu a vlhkosť prostredia. Studené prostredie ovplyvňuje proces starnutia, jednoducho povedané pečivo rýchlo vyschne. Príliš vysoká vlhkosť prostredia spôsobí rýchle zmäknutie kôrky. Toto sa vám stane pokiaľ necháte pečivo v plastovom vrecku.
prejsť na článokMoravské koláče sú historicky v našich končinách jednoducho jedna z najobľúbenejších pochúťok. Aj v našej Šenvickej pekárni framipek® patrí medzi vyhľadávané pečivo našich zákazníkov. Sme veľmi radi, že vám chutí práve náš tradičný recept moravského ko
prejsť na článok