V mnohých domácnostiach sa pokazená polievka vylieva do záchoda. Táto prax však môže mať nepríjemné následky. Poradíme vám, kde odstrániť zvyšky tekutín a udržať tak vašu kanalizáciu v dobrom stave. Kam vyhodiť pokazenú polievku? Príprava príliš veľkého množstva jedla sa môže stať každému. Keď sa však pokazia, mali by ste pokojne posúdiť situáciu a s pomocou informácií poskytnutých stavebným úradom alebo miestnou čističkou odpad zabezpečiť. Podľa webu Strzelce360 treba pokazenú polievku vo väčšine prípadov umiestniť do čierneho kontajnera, teda zmesového odpadu. Niektoré samosprávy povoľujú tento výrobok vyhodiť do nádoby na bioodpad, no stáva sa tak len v prípade, ak sa tento druh odpadu nepremení na kompost. Vo všetkých prípadoch musí byť mäso oddelené vždy by malo ísť do čierneho koša. Takže zatiaľ čo plesnivú zeleninu alebo chlieb nie je ťažké odstrániť, polievky a omáčky môžu predstavovať problém. V žiadnom prípade by sa však nemali vylievať do toalety. Prečo nemôžete vyliať polievku do odtoku? Aj keď sa to v mnohých domácnostiach stále deje, nosenie pokazenej polievky do záchoda môže v najlepšom prípade viesť k upchatiu. Gabriela Krawiec-Górzańska, prezidentka spoločnosti Zaw-Kom, ktorá riadi manažment odpadových vôd v obci Zawadzkie, povedala Strzelce360 o ďalších problémoch : Vo vnútorných inštaláciách budovy sa často stretávame s hrubými prevismi tvrdého tuku, ktorých odstránenie si dokonca vyžaduje demontáž kuchynských obkladov/nábytku a vŕtanie otvorov do podlahy. Po druhé, upchatie blokuje odtok v kanalizačnej sieti, čo vedie k rozliatiu fekálií, napríklad v suteréne. V treťom prípade baktérie hynú na čistiarni odpadových vôd. Je teda jasné, že následky našej neopatrnosti môžu niekedy vyjsť draho aj všetkých nájomníkov budovy. Ako správne chrániť polievky? Kým polievky môžeme nalievať priamo do bionádob, oplatí sa ich preniesť do zmesového odpadu v nerecyklovateľných obaloch, napríklad plastových, ktoré tomuto procesu nepodliehajú. Samozrejme, najlepšie je vyhnúť sa plytvaniu jedlom a polievku vopred pasterizovať alebo konzervovať.
K tradičnej večeri neodmysliteľne patrí tanier horúcej polievky. Dokonale ochutené, základné jedlo ideálne v každom ročnom období. Bohužiaľ, niekedy sa stane, že namiesto chutného jedla sa polievka ukáže príliš slaná a takmer nepožívateľná. Ako sa s takým
prejsť na článokGuláš je obľúbené jedlo, ktoré prichádza v rôznych verziách. Základom gulášu sú bez ohľadu na vybrané doplnky šťavnaté mäsové kúsky v lahodnej hustej omáčke. Ideálnu hrúbku omáčky získate zredukovaním vody alebo pridaním hustej mastnej smotany. Kľúčovo
prejsť na článokRozdiel medzi samotou a osamelosťou, príčiny osamelosti, tipy ako prekonať pocit osamelosti Článok Keď je osamelosť problém je zobrazený ako prvý na bachovaterapia-astrologia.
prejsť na článokUhorky chutia skvele, keď sa počasie oteplí. Môžu byť osviežujúce a sú nízkokalorické. Treba ich však ošúpať alebo ich možno jesť aj so šupkou? Ukazuje sa, že hoci mnohí túto zeleninu šúpu, pre naše zdravie je lepšie jesť uhorky bez šúpania. Uhorky sú
prejsť na článokPo začatí konfliktu na Ukrajine Rusko obmedzilo v krajine prístup k západným médiám, ktoré informovali o priebehu konfliktu v inom tóne, ako to požadovali miestne regulačné úrady. Zároveň začali potláčať nezávislé médiá a ruský cenzorský úrad siahol aj na