Korenie, zelenina a grappa Ovocie, cukor a sladká príchuť koktejlov sú už out: Triumf horkého ginu vydláždil cestu k neobyčajným chuťovým zážitkom. Aktuálne sa klasické recepty na sladké koktejly dostávajú do úzadia a korenie, zelenina a grappa lahodia jazykom celého sveta! Samozrejmosťou sú správne koktejlové poháre a barové potreby od VEGA a vaše koktejly budú nielen dobre chutiť, ale aj štýlovo vyzerať! Mix korenia – čierne korenie, bazalka a šalvia v nápojoch Bazalka Exotická a vzrušujúca, koktejly z bazalky uvoľňujú túto bylinku zo zabehnutého vzťahu bazalka, paradajka a mozarella: V kombinácii s rumom a limetkou dodáva táto bylinka pikantný nádych známemu koktejlu Daiquiri. Bazalkové Daiquiri: 10 bazalkové lístky 1/2 limetky 2 cl cukrový sirup 6 cl rum Príprava:10 bazalkových lístkov, polovicu limetky, 2 cl cukrového sirupu, kocky ľadu a 6 cl rumu poriadne premiešame v shakery alebo v koktejlovom pohári s barovou lyžicou. Po 15 minútach prelejeme cez barové sitko bazalkové Daiquiri do martini pohára a servírujeme s ľadom. Šalvia Šalviové lístky dokážu osviežiť overené recepty na koktejly svojou neobyčajnou arómou. Šalviový koktejl: 4 cl vodka 2 cl sirup s cukrovej trstiny 2 cl citrónový džús 8 cl sóda 2 lístky šalvie Príprava:Kvalitnú vodka 4 cl, 2 cl sirupu z cukrovej trstiny, 2 cl citrónového džúsu a 8 cl sódy – zmiešame s lístkami šalvie v barovom shakery. Do koktejlového pohára zdobeného cukrovým okrajom, plátkom citróna a lístkami šalvie nalejeme pripravený koktejl a podávame s ľadom. NÁŠ TIP Malé kúsky nastrúhanej citrónovej kôry zmiešané s cukrom vyzerajú na cukrovom okraji pohára nielen štýlovo, ale dodávajú aj extra chuť už pri prvom dúšku nápoja. Navyše s našou pomôckou na cukrové okraje vám pôjde príprava ako po masle. Korenie Korenie je každodennou súčasťou každej kuchyne. Teraz však citrónové korenie Andaliman prináša nové chute do najstarších a najpopulárnejších koktejlov po celom svete. Andaliman-Bellini koktejl: 10 cl šampanské alebo šumivé víno 3 cl broskyňové pyré 1/2 čajová lyžička korenia Andaliman Príprava:Klasický Bellini koktejl je pripravovaný z 10 cl šampusu alebo šumivého vína a 3 cl broskyňového pyré. V našom recepte je navyše korenie Andaliman, ktoré obohacuje jeho chuť. S pridaným korením sa Andaliman-Bellini považuje oficiálne za koktejl, nakoľko odborníci považujú za koktejl nápoj, ktorý sa skladá najmenej z 3 ingediencií. Vedeli ste, že?! Bellini koktejl vznikol v roku 1948 v Harrys bare v meste Venice, ktorý od roku 1931 navštevovali mnohé medzinárodné hviezdy. V 40. a 50. rokoch sem chodievali na koktejl napríklad Ernest Hemingway, Truman Capote a Orson Welles. Jednoduchý ale veľmi obľúbený long drink, typická atmosféra malého baru, kde dodnes nehrá žiadna hudba. Hudbou v Harrys bare je zvuk rozprávajúcich sa hostí, vysvetľuje Arrigo Cipriani, ktorý prevzal vedenie baru v roku 1957 po jeho otcovi. Zelenina je nové ovocie – alkoholické koktejly s cviklou, hráškom, tekvicou a mrkvou Mrkva Rabbit Hole koktejl: pohár naplnený ľadom 400 ml mrkvového džúsu 3 cl šťava z agáve 4 cl rum 2 cl limetkový džús 1 vanilkový lusk Príprava:Koktejl z mrkvovej šťavy a rumu pozostáva z 400 ml mrkvovej šťavy, ktorú zmiešame z 3 cl šťavy alebo sirupu z agáve, 4 cl rumu a ľadom. Pridáme limetkovú šťavu, zrniečka z vanilkového lusku a prelejeme cez barové sitko do koktejlového pohára. Hrášok Gin a mäta v kombinácii s hráškom osviežia klasickú chuť koktejlu ako Mind your Peas & Qs. Mind your Peas & Qs koktejl: pohár naplnený ľadom 1 fľaša ginu 100 g čerstvá mäta 200 g hrášok Príprava:Koktejlový guru Rich Woods zmieša fľašu ginu so 100 gramami čerstvej mäty a 200 gramami hrášku a nechá lúhovať 48 hodín. 5 cl hráškom a mätou ochuteného ginu a 5 cl toniku s ľadom vytvára osviežujúcu letnú variantu klasického ginu s tonikom. Cvikla Každý, kto si myslí, že zeleninové koktejly sú tabu, ešte nikdy nevyskúšal sladkú chuť koktejlu Beetroot Feelings. Beetroot Feelings koktejl: 1-2 kocky ľadu 3 cl cviklová šťava 5 cl chachaca 1,5 cl sirup z bielej čokolády Príprava:Zvodná ružová farba drinku pochádza z 3 cl cviklovej šťavy alebo džúsu zmiešaného z 5 cl chachaca a sirupom z bielej čokolády. Všetko spolu dobre premiešame v shakery a podávame v miske na sekt s kockou ľadu. NÁŠ TIP Položte na okraj pohára s koktejlom na polovicu rozrezaný lusk vanilky a váš nápoj nadobudne novú sladkú chuť a vôňu. Navyše dokonale ladí s chuťou sirupu z bielej čokolády. Tekvica Tekvicovo-rumový koktejl vás nielen naštartuje v chladnom jesennom počasí, ale má aj sviežu oranžovú farbu. Pumpkin-Rum-Cocktail : 1-2 kocky ľadu 8 cl tekvicové pyré 2 cl smotana na šľahanie 6 cl mlieko 4 cl vanilkový rum štipka škorice štipka mletého muškátového oriešku Príprava:8 cl tekvicového pyré, 2 cl smotany a 6 cl mlieka spraví drink lahodne krémovým, 4 cl vanilkového rumu dodajú ostrosť. Spolu so štipkou škorice sa tieto suroviny zmiešajú a podávajú sa v koktejlových pohároch, pohároch na martini alebo v miske na sekt s kockami ľadu a na vrchu nastrúhaným muškátovým orieškom, ktorý dodá drinku šmrnc. Grappa koktejly sú v móde Milovníci talianskeho spôsobu života obľubujú nápoje s grappou pre nezameniteľnú chuť. Avšak silná a zvláštna chuť brandy z hrozna nie je pre každého. Na druhej strane grappa koktejly majú jemnú arómu prepožičanú od destilátu, ktorý odpočíval v sudoch z čerešňového, dubového alebo gaštanového dreva. Clover koktejl: drvený ľad 3 cl grappa 2 cl citrónový džús 1 cl jahodový sirup 1 lyžica vaječného bielka Príprava:Na prípravu koktejlu Clover použijeme 2 cl citrónového džúsu alebo šťavy, 1 cl jahodového sirupu a 1 lyžicu vaječného bielka a grappu. Všetky suroviny poriadne premiešame v shakery spolu s ľadovou drťou a servírujeme v pohári na vodu. Vedeli ste, že?! Brandy vyrobená zo šupiek z hrozna alebo zbytkov po lisovaní hrozna sa môže nazývať grappa iba vtedy, ak pochádza z Talianska. V severnom Taliansku, presnejšie v meste Vento nájdete mnoho výrobcov grappy. Názov Grappa nie je odvodený z Monte Grappa, ale z latinského názvu grapa hrozno. Zo slovíčka Rapus sa v severnom Taliansku stalo grapo alebo graspa. The post Výnimočné koktejly a ich prekvapivé ingrediencie appeared first on palazzo.
POSTUP Všetky ingrediencie pretrepeme v šejkri, precedíme do pripraveného pohára, dekorujeme a podávame. INGREDIENCIE 4 cl bieleho rumu 2 cl mandľového sirupu 2 cl triple sec 2 cl tmavý rum 2 cl citrónovej šťavy 15 cl ananásového džúsu The post Mai Tai
prejsť na článokPOSTUP Všetky ingrediencie pretrepeme v šejkri, precedíme do pripraveného pohára naplneného ľadom. Podávame so slamkou. INGREDIENCIE 1 cl Bailey’s 1 cl likerú Amaretto 2 cl vodky 2 cl mlieka The post Orgazmus appeared first on AlkoholMeter.
prejsť na článokPOSTUP V šejkri krátko pretrepeme všetky ingrediencie s ľadom, scedíme do pohára, zastrekneme kôrou z limetky alebo pomaranča a vložíme ju do nápoja. INGREDIENCIE 4 cl vodka 2 cl triple sec 2 cl limetová šťava 6 cl brusnicový džús The post Cosmopolitan ap
prejsť na článokPOSTUP Ingrediencie nalievame na ľad do pripraveného pohára dolievame colou. Dekorujeme limetkou a servírujeme. INGREDIENCIE 2 cl vodky 2 cl ginu 2 cl tequilly 2 cl rumu 2 cl triple sec 2 cl citrónovej šťavy Coca Cola The post Long Island Iced Tea a
prejsť na článokIngrediencie 100g hnedá ryžová múka 50g prosová múka 50g pohánková múka 30g bezlepkové ovsené vločky 25g psyllium (skorocel indický) 6g prášok do pečiva 6g soľ ( čierna soľ ) 2 polievkové lyžice kokosového oleja cca. 450 ml vody korenie podľa c
prejsť na článok