Výroba domácej kozmetiky

V dnešnej dobe nie je ľahké stanoviť si rozpočet na nespočetne mnoho druhov vecí, ktoré by sme si chceli zaobstarať. Tento problém sa týka hlavne žien, ktoré chcú byť v móde a zároveň svoju tvár skrášliť prostredníctvom tej najlepšej kozmetiky. Ceny však stále rastú, a preto je čas na zmenu! Predtým ako začneme rozoberať návody a tipy na skrášlenie tváre, odporúčam jednu skvelú radu na  šľahané telové mlieko s vysokou koncentráciou prírodných vonných látok – nie je však na jedenie!  Pokiaľ ide o suchú, popraskanú pokožku, toto mlieko je výživné a pomáha jej postaviť sa na nohy. Vaša pokožka bude tak zamatovo hebká a zároveň aj voňavá. Návod je jednoduchý a pridávam suroviny podľa ich presnej miery, aby bolo mlieko a zložky v ňom vyvážené. Prvou a zároveň základnou surovinou je 60 gramov bambuckého masla, ku ktorému pridáme 40 gramov avokádového oleja a to isté množstvo kakaového masla. Masu poriadne rozmiešame a dáme do nerezovej nádoby na mierny stupeň zahriatia. Do vychladnutej zmesi postupne primiešavame aspoň 10 kvapiek ľubovoľného esenciálneho oleja a začneme šľahať. Niekedy hmota nezhustne a ostane tekutá – v tom prípade ju treba dať na pár minút do chladničky a postup šľahania zopakovať. Máte popraskané pery? Toto už viac nebude problém, pretože sa doma dá vyrobiť aj perfektný hojivý balzam na pery, ktorý nedráždi pokožku a je vhodný aj pre alergikov. V menšej nerezovej miske rozmiešame 4 lyžičky včelieho vosku nad slabým ohňom, nech sa pomaly rozteká a v priebehu meniaceho sa skupenstva pridávame olivový olej. Po zjednotení oboch ingrediencií pridávame zopár kvapiek esenciálneho oleja spolu s vitamínom E. Hmotu necháme vychladnúť – postačí izbová teplota. Prípravok je určený ihneď po stuhnutí. Je jasné, že existuje ešte mnoho metód prípravy domácej kozmetiky, toto sú dva typy ktoré osobne používam a nemusím si ich kupovať. Článek Výroba domácej kozmetiky se nejdříve objevil na Kodres.

  • Web: Kodres
  • Aktualizované: 8.11.2023
prejsť na článok

Med ako sladká ingrediencia do domácej kozmetiky

Med to nie je len pochúťka na chlieb, do múčnikov, či sladidlo do čaju a kávy, ale aj zázrak domácej kozmetiky? Neveríte? Vyskúšajte! :)

prejsť na článok

15. deň – adventný kalendár prírodnej kozmetiky

Pokračujeme  15.tym dňom adventného kalendára aj spolu so značkou prírodnej slovenskej kozmetiky Alexír. Všetci, čo ste predchádzajúci článok nečítali, tak si môžete... Príspevok 15. deň – adventný kalendár prírodnej kozmetiky zobrazený najskôr byzuzu.sk.

prejsť na článok

Domáca výroba piva – osemdielny seriál v skratke

Po krátkom zhrnutí histórie a zaujímavostí zo sveta piva sme sa rozhodli krátko vám priblížiť náš seriál domácej výroby piva

prejsť na článok

Základy domácej výroby piva — zo sladu alebo z koncentrátu?

(Domáca výroba piva, 1. časť). Ak si chcete dopriať radosť z vlastnoručne vyrobeného piva (a neskôr možno v obore pivovarníctva aj podnikať), v tomto seriáli sa dozviete ako na to.

prejsť na článok

7 otázok k domácej výrobe piva

(Domáca výroba piva, 8. časť). V predošlých dieloch seriálu sme si predstavili niekoľko postupov a návodov na domácu výrobu piva. Na záver seriálu si priblížime ešte pár užitočných informácií, ktoré vám pri domácom varení piva určite padnú vhod.

prejsť na článok