Z hľadiska výživy nie je dôležité dbať len na to, čo jete, ale i na to, ako to jete. Ukázalo sa, že kombinácie niektorých potravín môžu zvýšiť množstvo absorbovaných vitamínov, minerálov a živín z potravy. Skúste vyskúšať niektorú z týchto kombinácií:
Vysoký počet kalórii by nemal byť pre nás vždy stopkou pre konzumáciu jedál. Niektoré vysokokalorické potraviny majú totiž veľkú výživovú hodnotu, ktorá stojí za to, aby sme zvážili zaradenie týchto jedál do našej stravy.
prejsť na článokKeď sa povie škorica, väčšina z nás si predstaví hnedý prášok a najmä jeho príjemnú vôňu, ktorú poznáme nájme zo sladkých jedál a horúcich nápojov. Škorica je však omnoho viac ako korenina na zvýraznenie vône a chuti! Upečte si chutné a zdravé
prejsť na článokPríslovie viac hláv, viac rozumu už počul asi každý. No niečo podobné môžeme aplikovať aj na potraviny, aj keď nie doslovne. Konzumovaním jednotlivých druhov potravín prijímame rôzne vitamíny a minerály. Pri kombinácii potravín však ich spojením môžeme do
prejsť na článokZdravé raňajky S nástupom nového školského roka prichádzajú aj časové obmedzenia na prípravu jedál. Preto som sa rozhodla, že vám dnes ponúknem zdravé, chutné a hlavne rýchle raňajky.
prejsť na článokViaceré kombinácie chutí a vôní pripomínajú rozličné sviatky v roku. Vianoce sú typické vôňou medovníčkov, perníkov, škorice, klinčekov, zázvoru a muškátového orieška. Vymenované vianočné koreniny sú navyše aj veľmi zdravé. Aké sú ich účinky?
prejsť na článok