Vysoký počet kalórii by nemal byť pre nás vždy stopkou pre konzumáciu jedál. Niektoré vysokokalorické potraviny majú totiž veľkú výživovú hodnotu, ktorá stojí za to, aby sme zvážili zaradenie týchto jedál do našej stravy.
Zdravé stravovanie nie je možné bez aspoň základných vedomostí o glykemickom indexe potravín (GI). Vďaka znalosti GI (a zodpovedajúcej úprave jedálnička) získate možnosť byť výkonnejší, štíhlejší – a vyhnete sa niektorým nebezpečným civilizačným ochorenia
prejsť na článokPri kúpe potravín nás často ovplyvňuje „nálepka“, ktoré potraviny sú zdravé a ktoré nie. Napriek tomu, že naše výdavky za potraviny sú vysoké, odborníci na výživu spokojní nie sú. Pomer výdavkov za potraviny na Slovensku je v pomere k ostatným krajinám E
prejsť na článokKefir.Sk stránka o vodnom a mliečnom kefíre. O procese fermentácie sme na našej stránke už písali. Preto je dobré spomenúť aj niektoré hlavne benefity takýchto potravín. Medzi niektoré výhody jedenia takýcht potravín patrí: Probiotiká a mikroflóra v [] Čl
prejsť na článokKimči (kimčchi) je kvasená zelenina, často zaraďovaná medzi 5 najzdravších potravín sveta. Kimči si spravíte aj doma, a to celkom ľahko...
prejsť na článokZdravé stravovanie je dôležitým aspektom zdravého životného štýlu a môže vám pomôcť udržať si dobré zdravie a vysokú úroveň vitality. Ak chcete začleniť zdravé stravovacie návyky do svojho režimu, môžete skúsiť týchto 5 základných typov: 1. PRAV
prejsť na článok