Zelenina, ktorú vypestuje každý (aj) začiatočník

Snívate o vlastnej úrode v záhradke? Zaujíma vás, ktorú zeleninu doma pestovať? Pestovanie zeleniny nie je komplikované. Môžete ju pestovať v kvetináčoch, na malých políčkach, či vo vyvýšených záhonoch. S našimi tipmi na to, ktorú zeleninu zvládne pestova

prejsť na článok

10 skvelých tipov, ako vaša zelenina a ovocie vydrží dlhšie

Ovocie a zelenina sú pre zdravý životný štýl jednoducho nenahraditeľné. Udržať ich čerstvé však dá veľa námahy. Azda každý z nás pozná ten pocit, keď sa pozrie na sčernený banán, ktorý práve kúpil. Ovocie a zelenina sa kazia veľmi rýchlo, obzvlášť v teple

prejsť na článok

Mangold – zelenina, ktorú by ste mali spoznať

Mangold je starobylým príbuzným omnoho známejšieho špenátu. Podobne ako špenát je to výživná zelenina a zároveň prírodný liek, ktorý si môžete dopestovať vo vašej záhradke. Čo všetko mangold lieči, a ako sa pripravuje?

prejsť na článok

Mrkva – výborná a hodnotná zelenina

Táto zelenina má sladkú a lahodnú chuť. Už starovekí učenci ju ospevovali vďaka tomu, že prospievala k dobrej nálade.

prejsť na článok

Petržlen ako liečivá (ale aj nebezpečná) zelenina

Aj taká zdanlivo “obyčajná” zelenina ako je petržlen je v skutočnosti liečivý zázrak prírody. A nad našim zdravím má mimoriadne veľkú moc.

prejsť na článok

Prvé jarné ovocie a zelenina

Po zime potrebuje naše telo poriadnu dávku prirodzených vitamínov. Jarná zelenina a ovocie dodajú nášmu telu dostatok vitamínov a "prebudia" ho.

prejsť na článok