Žinčica a bryndza - ako sa to vyrába?

Bryndza patrí medzi typické slovenské špeciality. V niektorých krajinách sveta nie je dovolené ju vyrábať. Pritom jej hodnota pre naše zdravie je vysoká.

prejsť na článok

V. Celoslovenské ovčiarske slávnosti - Ovenálie 2013

Už po 5-ty krát sa v amfiteátri vo Východnej uskutočnili celoslovenské ovčiarske slávnosti. Aj tento rok mali návštevníci možnosť nie len vidieť ako sa vyrába syr či bryndza, ale aj ochutnať poctivé ovčie výrobky.

prejsť na článok

Bryndzové halušky

Bryndzové halušky tak ako ich máme radi. Bryndza rozmiešaná so zakysanou smotanou a slanina opražená na masle.    

prejsť na článok

Traditional Slovak flavors at the heart of LOCLUB.

In Slovakia, it's said that the way to the heart is through the stomach. At LOCLUB, we've decided to celebrate this wisdom by including the true treasures of Slovak cuisine in our offerings. Let's delve into the world of dishes that have accompanied us th

prejsť na článok

Chcete ušetriť financie? Varte slovenské jedlá.

Potraviny patria k najvýznamnejším finančným položkám v rodinnom rozpočte. Ak nemáme žiadne zlozvyky a autom nejazdíme stovky kilometrov denne, jedlo by sme mohli pokojne označiť aj za najväčšieho požierača peňazí. Pokiaľ  chcete v tejto oblasti ušetriť,

prejsť na článok

Gastronomický slovník (U,V,W,Z,X,Y)

Varenie Ucha – stará ruská rybacia polievka. Vareniky – pokrm zruskej kuchyne pripravovaný na sladko ina slano. Vegan – je vegetarián, ktorý striktne odmieta všetky potraviny živočíšneho pôvodu, vrátane vajec, mliečnych výrobkov imedu. Výpek – šťava stuk

prejsť na článok