Slovenská rodinná pražiareň, ktorá praží kávovníkové zrnká priamo od farmárov. Vždy čerstvá káva, prvotriedna kvalita.
Prvé augustové dni sa už každoročne roztrhne „marketingové“ vrece príspevkov o získaní prestížneho ocenenia v medzinárodne uznávanej súťaži Great Taste Awards. Avšak v tomto roku sa stalo niečo, čo prekvapilo aj tých najskúsenejších kávových kritikov. O c
Káva pripravovaná na studeno, Cold Brew je nový trend v kávovom priemysle. Ide o preferovaný spôsob prípravy mnohých kávičkárov najmä v letnom období. Pomleté kávovníkové zrná sa zalievajú studenou vodou a na jej degustáciu je potrebné si počkať niekoľko
V pohodlí domova často nie je k dispozícii dostatok miesta a práve obľúbená „v-šesťdesiatka“ ponúka kompaktné riešenie s veľkým efektom. Pri práci s „domácimi“ pomocníkmi na prípravu kávy prostredníctvom prekvapkávania, medzi ktoré patrí aj „HarioV60“ je
Marketingový „boom“ alebo skutočná kvalita ? Vo svete nájdeme množstvo druhov a odrôd kávy. Každá z nich je špecifická svojou chuťou v závislosti od krajiny, z ktorej pochádza, ale inbsp;spôsobu spracovania a v neposlednom rade od kvalitykávovníkových
Šťavnaté novinky od Coffee VERONIA vás toto leto určite osviežia Leto je tu! Klimatizácie sa nezastavia, limonády sa chladia, nanuky sa mrazia a káva? Ak tak iba na studeno. Osvieženie však môže prísť aj vďaka jej teplej verzii. Viaceré štúdie dokazuj
„Život mieni a káva ho mení!“ To je krédo, ktorého sa držia zakladatelia rodinnej pražiarne kávy Coffee VERONIA už dvadsať rokov. Snom každého podnikateľa z rodinnej firmy je mať prosperujúcu firmu a vybudovať stabilné zázemie pre budúce generácie svojej
ARABICA ALEBO ROBUSTA? Základným a hlavným rozdielom medzi týmito veľmi obľúbenými a často porovnávanými slovami je najmä ich význam. Vždy zelený nízky ker, biele kvety voňajúce po jazmíne, hnedočervené dužinaté plody, ktoré obsahujú zväčša dve zrná, to
Nie všetci preferujeme ,,malé“ šálky kávy, ktoré vypijeme na jeden hlt. Najmä tí skoršie narodení majú skôr v obľube klasickú prípravu kávy, a to jej jednoduchým zaliatím. Často krát však neriešia konzistenciu mletia, pomer kávy či teplotu vody, ktorou sa