Coffee Veronia Kávové zrná od farmárov - Pražené na Slovensku

Slovenská rodinná pražiareň, ktorá praží kávovníkové zrnká priamo od farmárov. Vždy čerstvá káva, prvotriedna kvalita.

prejsť na web

Coffee VERONIA opäť búra mýty GREAT TASTE AWARDS 2023

Prvé augustové dni sa už každoročne roztrhne „marketingové“ vrece príspevkov o získaní prestížneho ocenenia v medzinárodne uznávanej súťaži Great Taste Awards. Avšak v tomto roku sa stalo niečo, čo prekvapilo aj tých najskúsenejších kávových kritikov. O c

prejsť na článok

Cold Brew tak ako ste ho doteraz nepoznali

Káva pripravovaná na studeno, Cold Brew je nový trend v kávovom priemysle. Ide o preferovaný spôsob prípravy mnohých kávičkárov najmä v letnom období. Pomleté kávovníkové zrná sa zalievajú studenou vodou a na jej degustáciu je potrebné si počkať niekoľko

prejsť na článok

Jemnosť je ukrytá v každej kvapke, „Hario V60“ obľubuje čoraz viac domácich baristov

V pohodlí domova často nie je k dispozícii dostatok miesta a práve obľúbená „v-šesťdesiatka“ ponúka kompaktné riešenie s veľkým efektom. Pri práci s „domácimi“ pomocníkmi na prípravu kávy prostredníctvom prekvapkávania, medzi ktoré patrí aj „HarioV60“ je

prejsť na článok

Microloty, nanoloty a výberová káva

Marketingový „boom“ alebo skutočná kvalita ? Vo svete nájdeme množstvo druhov a odrôd kávy. Každá z nich je špecifická svojou chuťou v závislosti od krajiny, z ktorej pochádza, ale inbsp;spôsobu spracovania a v neposlednom rade od kvalitykávovníkových

prejsť na článok

Chuť exotiky prichádza na Slovensko

Šťavnaté novinky od Coffee VERONIA vás toto leto určite osviežia Leto je tu! Klimatizácie sa nezastavia, limonády sa chladia, nanuky sa mrazia a káva? Ak tak iba na studeno. Osvieženie však môže prísť aj vďaka jej teplej verzii. Viaceré štúdie dokazuj

prejsť na článok

O tomto sa nám ani nesnívalo stali sme sa Trnafskou pražiarňou

„Život mieni a káva ho mení!“ To je krédo, ktorého sa držia zakladatelia rodinnej pražiarne kávy Coffee VERONIA už dvadsať rokov. Snom každého podnikateľa z rodinnej firmy je mať prosperujúcu firmu a vybudovať stabilné zázemie pre budúce generácie svojej

prejsť na článok

ARABICA ALEBO ROBUSTA  Čo robí kávu kávou?

ARABICA ALEBO ROBUSTA? Základným a  hlavným rozdielom medzi týmito veľmi obľúbenými a  často porovnávanými slovami je najmä ich význam. Vždy zelený nízky ker, biele kvety voňajúce po jazmíne, hnedočervené dužinaté plody, ktoré obsahujú zväčša dve zrná, to

prejsť na článok

Zalievaná káva chutne a zdravo Pripravte si s nami poriadneho Turka.

Nie všetci preferujeme ,,malé“ šálky kávy, ktoré vypijeme na jeden hlt. Najmä tí skoršie narodení majú skôr v obľube klasickú prípravu kávy, a to jej jednoduchým zaliatím. Často krát však neriešia konzistenciu mletia, pomer kávy či teplotu vody, ktorou sa

prejsť na článok