Bezobalový ochod a kvásková pekáreň Ako nová pekáreň a obchodík, sme hrdí že Vám môžeme denne pripravovať rozmanité druhy pečiva a ponúkať bohatý bezobalový sortiment, v ktorom nechýbajú ani produkty od lokálnych farmárov, včelárov a pestovateľov. Príďte nás navštíviť a doprajte si to najlepšie! Tešíme sa na Vás
Po veľmi dlhej dobe sa k vám opäť vraciame s naším blogom. V poslednom príspevku sme začali rozoberať fermentáciu a priblížili si autolýzu. Dnes sa budeme venovať mieseniu a " basinage" alebo v našom slangu bazináž. Keď už máme pred sebou počiatočné ce
Ako sme už spomínali minule, dnes si priblížime proces zvaný FERMENTÁCIA. Zjednodušene by sme mohli povedať, že fermentácia je proces, kedy kvások alebo droždie papá cukor obsiahnutý v múke a výsledkom tohto procesu je potom tvorba plynov, ktoré nám zab
Ako najlepšie začať náš blog ak nie kváskom? Čo je to kvások? Aký je rozdiel medzi kváskom a kvasom ? Na čo vlastne slúži fermentácia? Počiatky výroby „chleba“ siahajú až 13 000 rokov späť. Nebola to však taká príprava na akú sme zvyknutí dnes. Nástroje